Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Herengracht Industrie Prijs: uitstel, geen afstel

Herengracht Industrie Prijs: uitstel, geen afstel

Delen

De Herengracht Industrie Prijs (HIP) wordt voorlopig niet uitgereikt. Reden: als gevolg van de coronapandemie kan de jury de genomineerde projecten nog steeds niet bezoeken. Maar van uitstel komt geen afstel, benadrukt de organisatie van de interieurarchitectuurprijs.

“We zijn jullie niet vergeten, denken iedere dag aan jullie. En we komen terug, het komt goed”, aldus een woordvoeder in de nieuwsbrief die afgelopen week verstuurd werd naar relaties. “One day… kunnen we weer proosten, knuffelen en denken we met weemoed terug aan die knusse tijd. Toen veel meer mensen zich realiseerden hoe belangrijk een goed interieur is en ‘Het interieur als verlengde van de stad’ een extra lading kreeg: meer focus op thuis in plaats van waar dan ook. Dat thuiswerken de norm werd en verder alles gesloten was.”

De Herengracht Industrie Prijs (HIP) is een tweejaarlijkse award die op initiatief van inrichter Lensvelt wordt uitgereikt aan een architect of interieurarchitect voor een in Nederland gerealiseerd interieurproject. In het kader van de vierde editie van de prijs zijn de volgende vijf projecten genomineerd: Forum Groningen (Groningen), LocHal (Tilburg), Naturalis Biodiversity Center (Leiden), RCO House (Amsterdam) en Sweets hotel (Amsterdam). De jury heeft deze projecten echter nog steeds niet kunnen bezoeken. “Omdat het Coronavirus niet alleen de Herengracht, maar heel ons land èn de rest van de wereld in haar greep houdt, hebben we de juryrondrit naar de vijf genomineerde projecten uit moeten stellen. Tot wanneer? Zeg het maar, wij weten het ook niet. Maar we weten wel: zodra het weer mag, gaat onze jury de prachtige projecten bezoeken en beoordelen. Het komt goed! One day. Dat is hopelijk zo snel mogelijk.”

https://herengrachtindustrieprijs.nl/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie