Home > Productnieuws > Verlichting > Inzameling lampen vordert gestaag

Inzameling lampen vordert gestaag

Delen

Er zit enig tempo in de inzameling van lampen. Dat meldt Eucolight. De negentien leden van deze Europese koepel van nationale inzamelsystemen van energiezuinige verlichting vierden onlangs een nieuwe mijlpaal: het recyclen van twee miljard lampen binnen Europa.

“In totaal zijn meer dan 250.000 ton lampen ingezameld voor recycling”, aldus een woordvoerder. “Het recyclen van twee miljard lampen is uiteraard goed voor het milieu en vormt een grote bijdrage aan de circulaire economie.”
Inmiddels weet 80 procent van de Europeanen het correcte inleverpunt voor afgedankte verlichting te vinden, stelt Eucolight. “Daar worden de lampen gescheiden ingezameld: een essentiële voorwaarde voor hoogkwalitatieve recycling.”

EucoLight is de Europese koepel van nationale inzamelsystemen van energiezuinige verlichting. Namens haar leden houdt EucoLight zich bezig met alle ontwikkelingen die betrekking hebben op de AEEA-richtlijn, alsmede met wetgeving en standaarden die betrekking hebben op de inzameling en recycling van lampen en armaturen. EucoLight heeft negentien PRO-leden. Vanuit ons land maakt de stichting LightRec deel uit van de organisatie. België is vertegenwoordigd via Recupel.

www.eucolight.org

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie