Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > VepaDrentea genomineerd voor Circular Award 2021

, ,

VepaDrentea genomineerd voor Circular Award 2021

Delen

VepaDrentea is genomineerd voor een Circular Award 2021. Dat maakte de vakjury deze week bekend. De awards worden uitgereikt op maandag 1 februari tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie. De projectmeubelfabrikant dingt mee naar een award in de categorie ‘Business’.

In totaal zijn zes bedrijven genomineerd, in twee categorieën. De zes finalisten zullen tijdens de nationale conferentie proberen de vakjury’s en het publiek te overtuigen middels een videopitch. “De zes finalisten laten allemaal zien dat bedrijven van alle groottes en (semi-)overheden op elk niveau circulaire impact kunnen maken mét een businessmodel of binnen budget”, aldus een woordvoerder van de vakjury.

VepaDrentea doet mee met de Hemp-collectie. Deze collectie kan gelden als wereldprimeur (waarover recentelijk ook een uitgebreid artikel verscheen in de papieren editie van Inside Information). De stoelen uit de collectie zijn gemaakt met een kuip van een uniek biomateriaal van hennep en hars. De ontwikkeling van de epoxyhars die functioneel equivalent én volledig recyclebaar is, kan gelden als een technologische doorbraak.

Om van het biomateriaal een hoogwaardige stoelkuip te maken heeft VepaDrentea twee jaar intensief samengewerkt met Plantics. “De collectie wordt geheel in Nederland geproduceerd en bestaat uit stoelen en barkrukken in diverse modellen”, aldus een woordvoerder van de Drentse fabrikant van projectmeubels. “Door het gebruik van hennep als grondstof wordt met de productie meer CO2 opgenomen dan uitgestoten. De stoelen zijn daarnaast zo ontworpen dat onderdelen eenvoudig te scheiden zijn en materialen eindeloos herbruikbaar.”

Voor het behalen van de Circular Award in de categorie Business moet VepaDrentea concurreren met de NS en Swapfiets. Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie wordt ook een award uitgereikt in de categorie ‘Public’. Hier dingen E-waste Race en Textiel Race, WaardeRing en Biopartner Leidennaar de prijs.

 

Naschrift: De prijs in de categorie Business werd uiteindelijk gewonnen door NS. De jury benadrukte wel dat de keuze erg moeilijk was omdat alle drie de genomineerden ‘fantastische projecten’ zijn.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand