Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Filmportretten met vloer in de hoofdrol

Filmportretten met vloer in de hoofdrol

Delen

Forbo Flooring presenteert ‘Marmoleum Stories’, een reeks filmportretten waarin bijzondere mensen over hun unieke band met vloerproduct Marmoleum vertellen.

De serie, gemaakt in nauwe samenwerking met de jonge filmmaker Gal Keshet, gaat onder andere langs bij de Franse ontwerper Pauline Esparon, Trees Verster Kaars Sijpesteijn (de kleindochter van de oprichter van Forbo, indertijd de Nederlandsche Linoleumfabriek), duurzaam en veelvuldig gelauwerd ontwerper Christien Meindertsma en restaurator Santje Pander van de Universiteit van Amsterdam (die onderzoekt hoe een door Gerrit Rietveld in 1958 vormgegeven Unesco-persruimte gereconstrueerd kan worden met de focus op het Marmoleum-patroon, dat Rietveld destijds op de vloer en de tafels toegepaste).

“Elke aflevering van circa 4 minuten is met veel aandacht voor detail, sfeer en deels ook op locatie gemaakt”, aldus een woordvoerder. “De mini-documentaires (vijf afleveringen staan al online, red.) dragen ‘spannende’ namen als ‘De Detective’ en ‘De Ontdekker’ en hebben stuk voor stuk een originele insteek, die een onverwacht, inspirerend perspectief op linoleum biedt. We zien bijvoorbeeld hoe gebruikt Marmoleum op een ingenieuze manier in nieuw materiaal wordt omgevormd. In een andere aflevering buigt een ontwerper prachtige vormen uit het materiaal. Ook de 92-jarige Trees Verster Kaars Sijpesteijn deelt mooie herinneringen.”

De portretten zijn te zien op www.forbo-flooring.nl/marmoleum stories, maar ook op de sociale media kanalen van de vloerproducent.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand