Home > Branche > Hybride werken > Pami piekt in 2020

,

Pami piekt in 2020

Delen

Pami blikt terug op een succesvol 2020. De Belgische fabrikant van projectmeubelen noteerde over het afgelopen jaar een omzetgroei van 10 procent ten opzichte van 2019. Ook werd het grootste project ooit gerealiseerd: de Iris Tower aan het Noordstation in Brussel.

CEO Lode Essers: “We hebben ondanks de coronacrisis toch een topjaar gedraaid. Onze omzet steeg in 2020 naar 26 miljoen euro. Dat is tien procent meer dan in 2019. Of ik daar een verklaring voor heb? Ik denk dat we als bedrijf zeer alert gereageerd hebben op de behoeften in de markt. Door de coronacrisis werkten er massaal veel mensen thuis. Maar ze beschikten niet altijd over de nodige voorzieningen. En ook bedrijven en organisaties kregen te maken met een heel nieuwe realiteit op de werkvloer. We hebben daar als ‘workspace designers’ snel een antwoord op geboden met onze kantoor- en thuiswerkoplossingen Safe@Home en Safe@Work.”

“Onze totaalaanpak op het vlak van ‘workspace designing’ wordt goed opgemerkt en opgepikt door de markt. Als lokale fabrikant realiseren we gepersonaliseerde en klantgerichte oplossingen op een heel flexibele manier. Dat verwachten klanten ook van ons. Dat, gecombineerd met onze sterke service, het advies en de praktische hulp die we onze klanten geven, verklaart volgens mij onze mooie resultaten voor 2020.”

In 2020 haalde Pami samen met vastgoedonderneming Cushman & Wakefield ook nog eens zijn grootste project ooit binnen: de inrichting van de nieuwe kantoren van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB) met het modernste en meest eigentijdse kantoormeubilair. Lode Essers: “In de zomer van 2020 stelden we ons kandidaat voor dit project. Pas eind oktober kregen we uitsluitsel en werd het ons toegewezen. Dat betekende wel dat we in een maand tijd het hele project moesten realiseren. Fonkelnieuwe kantoorinrichting produceren, leveren en installeren voor 2000 ambtenaren die hun werkplek kregen in de Iris Tower aan het Noordstation in Brussel. Een gebouw met een hoogte van 137 meter, 32 verdiepingen en een kantooroppervlakte van 40.000 vierkante meter. Samen met ons dynamische team en onze gedreven partners wisten we dit project succesvol op te leveren nog voor het einde van 2020. Nu beschikt de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel over kantoorinrichting die beantwoordt aan de modernste werkvormen en recentste technieken.”

Daarnaast bleef Pami in 2020 volop investeren in de toekomst. Lode Essers: “Eind 2019 stelden we een ambitieus strategisch plan op met investeringen in de uitbreiding en modernisering van ons machinepark, onze producten en showrooms. Bij de uitbraak van de coronacrisis hielden we die plannen even opnieuw tegen het licht, maar we besloten om er toch resoluut mee door te gaan. We investeerden afgelopen jaar ruim 3 miljoen euro in ons bedrijf. Een doordachte en strategische keuze die zuurstof geeft aan onze groeiplannen.”

Kantoormeubelenfabrikant en projectinrichter Pami is marktleider in België. Het bedrijf behaalde in 2020 een omzet van 26 miljoen euro. Het bedrijf telt rond de honderdvijftig medewerkers en heeft eigen vestigingen in Pelt, Brussel en Luxemburg. Daarnaast kent Pami tal van regionale aanspreekpunten.

www.pami.be

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand