Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > MaterialDistrict naar Utrecht

MaterialDistrict naar Utrecht

Delen

MaterialDistrict verhuist van Rotterdam naar Utrecht. Het evenement wordt dit jaar gehouden van 15 tot en met 17 september in de Utrechtse Werkspoorkathedraal.

“Met honderdvijftig exposanten, een tentoonstelling met tweehonderdvijftig materialen en een lezingenprogramma met vijfentwintig sprekers staat MaterialDistrict Utrecht in 2021 weer bol van de materiaalinspiratie”, aldus de organisatie van het evenement. “Als enige jaarlijkse evenement voor materiaalvoorschrijvers uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving zet MaterialDistrict volop in op de Circulaire Economie.”

De komende editie tonen volgens de woordvoerder meer exposanten dan ooit (materiaal)innovaties binnen de thema’s ‘Circulariteit’, ‘Wellbeing’ en ‘Energietransitie’, een direct gevolg van het MaterialDistrict Innovation Fund dat vorig jaar door MaterialDistrict is opgericht. “Startups & ontwerpers kunnen uit het fonds subsidie krijgen op hun beursdeelname. Een onafhankelijk adviescomité, waar Leonne Cuppen (Yksi Expo), David Heldt (Connecting the Dots) en Daan Bruggink (ORGA architects) zitting in hebben, vervult een belangrijke rol in het scouten van startups en het beoordelen van subsidieaanvragen.”

Bij de jaarlijkse materialenexpo die te zien is tijdens MaterialDistrict Utrecht kan de bezoeker maar liefst tweehonderdvijftig samples zien, voelen en ervaren. “Alle geselecteerde materialen vallen binnen één of meerdere van de drie duurzame thema’s.”
Ook zal er weer een lezingenprogramma zijn. “MaterialDistrict Utrecht staat bekend om haar spraakmakende lezingenprogramma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek. Ook dit jaar zijn er simultaan twee theaterprogramma’s waarin een line-up van maar liefst vijfentwintig sprekers hun kennis en ervaring met de bezoeker delen.”

utrecht.materialdistrict.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie