Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Environmental Statement van Wilkhahn

,

Environmental Statement van Wilkhahn

Delen

Eens in de 2 jaar publiceert Wilkhahn een duurzaamheidsrapport, dat een update weergeeft van de Wilkhahn strategie en de gevolgen hiervan. Zojuist is het ‘Environmental Statement 2020-2022’ van de Duitse fabrikant weer verschenen.

Het familiebedrijf Wilkhahn heeft wereldwijd een reputatie op het gebied van voorgeving en duurzaamheid. De onderneming is in Duitsland op een 10 hectare groot gebied gevestigd in een beschermd natuurgebied. “Milieu zit bij Wilkhahn al meer dan 100 jaar in het DNA, sinds de oprichting in 1907”, aldus Hans Trilsbeek van Wilkhahn Benelux.

“70 Procent van de producten wordt buiten Duitsland geleverd, vanuit drie eigen productie locaties: Bad Münder – Duitsland, Poznan – Polen en Sydney – Australië. Allen onder de meest strikte milieueisen. De jaarlijkse productiecapaciteit is voor het segment ‘zitmeubilair’ 270.000 stuks en voor het segment tafels 30.000 stuks.”

Sinds 1991 volgt Wilkhahn het ecologisch verantwoord designconcept. “Minimaal materiaalgebruik met de hoogste ecologische waarde en top facilitaire prestaties, dit wordt ook wel duurzame exploitatie genoemd. Waarden die meer dan 20 jaar intensief gebruik garanderen van met name mechanisme producten, zoals klaptafels en bureaustoelen zijn geen uitzondering. Het ‘re-cyle’-, ‘re-use’- en ‘re-furb’-niveau van de producten is onovertroffen.”

Alle houten delen zoals bladen, poten en binnenschalen van stoelen zijn op aanvraag verkrijgbaar met individuele FSC certificaat nummers per product. Special tafels, met vrijdragende bladen zijn FSC gecertificeerd verkrijgbaar. “Op dit gebied is Wilkhahn uniek. Alle relevante certificaten zoals Greenguard, Leed en EMAS 3 zijn onderdeel van de product relevante ondersteuning.”

Wilkhahn ontving vele internationale milieuprijzen, waaronder de Duitse regeringsprijs en onlangs de ‘Golden Award’ Cradle to Cradle 2020. De onderneming staat voor een uitmuntend duurzaamheid engagement.

Het Environmental Statement 2020-2022 is hier te downloaden

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie