Home > Productnieuws > Interieurbeplanting > Branchevereniging VHG ontvangt predicaat Koninklijk

,

Branchevereniging VHG ontvangt predicaat Koninklijk

Delen

Branchevereniging VHG mag zich vanaf nu ‘Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners’ noemen. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft deze eretitel toegekend aan de branchevereniging die dit jaar 100 jaar bestaat.

Voorzitter Rien van der Spek en directeur Egbert Roozen namen het bijbehorende predicaat in ontvangst uit handen van Hans Oosters, commissaris van de Koning in de provincie Utrecht en burgemeester Gilbert Isabella van de gemeente Houten. Het predicaat Koninklijk is de oudste koninklijke onderscheiding in Nederland, in 1806 ingesteld door koning Lodewijk Napoleon. Zijne Majesteit de Koning kan het toekennen aan bedrijven, verenigingen en instellingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun vakgebied en de samenleving. De toekenning symboliseert respect, waardering en vertrouwen.

VHG is de branchevereniging voor ondernemers in het groen. Het is de missie van VHG om ondernemers, bijvoorbeeld op het gebied van interieurbeplanting,  te ondersteunen in de markt van vandaag en verbindingen te leggen voor de markt van morgen. Behalve het behartigen van de belangen van de aangesloten leden, vervult VHG ook een actieve rol in de voorlichting en bewustwording over de baten van groen. Mede daardoor is de maatschappelijke waardering voor groen de laatste jaren veranderd. Groen is niet slechts decoratie, maar wordt steeds meer in verband gebracht met de kwaliteit van ons leefklimaat, de instandhouding van de biodiversiteit en de bevordering van de gezondheid en het welbevinden van mensen.

VHG-voorzitter Rien van der Spek is trots en dankbaar dat hij het predicaat namens alle leden in ontvangst mag nemen. “Het zegt veel over het verleden van onze vereniging, waaraan velen een bijdrage hebben geleverd. Denk aan alle actieve leden, bestuurders en medewerkers die door de jaren heen zeer betrokken gewerkt hebben aan goed onderwijs, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden, pensioenen enzovoorts. Samen is gebouwd aan de positie die we hebben in het groene domein als sociale en economisch betrokken branche die haar verantwoordelijkheid neemt.”

“Het predicaat Koninklijk straalt af op wie we zijn en wat we doen” aldus VHG-directeur Egbert Roozen. We werken als VHG-groenprofessionals aan een levende binnen- en buitenruimte. De waarde van groen voor de kwaliteit van de leefomgeving, de biodiversiteit en de gezondheid van mensen wordt maatschappelijk steeds meer herkend en door dit predicaat nu ook erkend. Zo’n onderscheiding stimuleert ons om ons daar nu en in de toekomst extra sterk voor te blijven maken en vanuit ondernemerschap een nog prominentere plaats voor groen en groene oplossingen te bereiken. Als we kijken waar we nu staan en welke kansen er voor ons groen zijn, dan mogen we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Samen maken wij Nederland groen!”

www.vhg.org

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand