Home > Branche > Onderzoek > Lancering Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur

,

Lancering Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur

Delen

Op 17 december wordt het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur (NADD) gelanceerd. Het NADD is een samenwerkingsverband van onder andere erfgoedinstellingen, kennis-en onderzoeksinstellingen en individuele archiefhouders gericht op Nederlands ontwerperfgoed.

“De ambitie is, mede op basis van ieders specialisme, het geheugen van vakgebieden waar archiefvorming tot dusver achterbleef of geheel ontbrak, te ontwikkelen”, aldus een woordvoerder. “Tijdens de lancering worden de netwerkpartners bekendgemaakt en het programma van activiteiten gedeeld.”

Het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur werkt aan een toegankelijk geheugen van design en digitale cultuur en bundelt de kennis en kracht van onder andere erfgoedinstellingen kennis- en onderzoeksinstellingen en individuele archiefhouders. Ook legt het netwerk volgens de woordvoerder een stevige basis voor het delen van inzichten en ervaringen, en voor het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe kennis. “De missie van het netwerk is een verbindende en inspirerende rol te spelen bij maatschappelijke innovatie- en transitievraagstukken. Het huidige en toekomstige erfgoed van design en digitale cultuur dient voor dat doel zichtbaar, bruikbaar en houdbaar te zijn voor professionals, onderzoekers, onderwijs en een breed publiek.”

Omdat de archieven zich op talrijke plaatsen bevinden, is gekozen voor een samenwerkingsverband in de vorm van een netwerk. Op het moment van oprichting kent het netwerk ruim twintig partners, waaronder V2_Lab for the Unstable Media, Wim Crouwel Instituut, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Dutch Design Foundation en Het Nieuwe Instituut.

Een online bijeenkomst op 17 december markeert de lancering van het netwerk. Hier wordt het programma voor de komende 4 jaar gepresenteerd en worden verschillende archieven uitgelicht. De lancering bijwonen kan vanaf 17:00 via de website van Het Nieuwe Instituut.

www.netwerkadd.nl

.

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie