Home > Overig nieuws > ‘Forbo Flooring duurzaamste bedrijf van Nederland’

,

‘Forbo Flooring duurzaamste bedrijf van Nederland’

Delen

Forbo Flooring is door het publiek gekozen als ‘Duurzaamste Bedrijf van Nederland’. De vloerproducent ontving ruim de meeste stemmen in de gelijknamige verkiezing, georganiseerd door de Stichting Nederland CO2 Neutraal.

Forbo was samen met 62 andere bedrijven genomineerd. Kipster kreeg de eerste prijs van de vakjury. Het bedrijf achter de meest mens-, milieu- en diervriendelijke kippenstal ter wereld onderscheidde zich op alle vlakken, volgens de vijfkoppige jury. De uitreiking van de prijzen vond vorige week plaats tijdens een online event.

Forbo Flooring produceert Marmoleum al meer dan 120 jaar op natuurlijke wijze van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. Sinds kort heeft Marmoleum de status van cradle-to-gate CO2 neutraal product (zonder CO2  te compenseren via certificaten). Daar heeft Forbo flink zijn best voor moeten doen, al werd het wel een handje geholpen door moeder natuur. Zo nemen de grondstoffen waarmee Marmoleum gemaakt wordt – zoals vlas, hout en jute – veel CO2 op tijdens hun groei. “De uitstoot tijdens de productie moest wel drastisch omlaag om tot CO2-neutraliteit te komen. En dat is door allerlei energiebesparende maatregelen in de fabriek, energiezuinig transport en het gebruik van (eigen) zonne- en windenergie uiteindelijk gelukt. Op dit moment is Forbo bezig om Marmoleum circulair te maken.”

De vloerproducent heeft daarnaast een uitgebreid recycle-programma (afvalvloeren en snijresten wordt teruggenomen en hergebruikt, maar ook restproducten van andere industrieën geupcycled). “Bovendien worden de Forbo-vloeren geproduceerd in schone en efficiënte fabrieken, die draaien op 100 procent groene energie. Het bedrijf is verder volledig transparant over de duurzame prestaties van haar producten en productieproces middels onafhankelijke EPD’s (Environmental Product Declarations) en een jaarlijks, stevig onderbouwd duurzaamheidsrapport.”

www.forbo-flooring.nl/duurzaamheid
https://duurzaamstebedrijfvannederland.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie