Home > Branche > Nieuws > Circulair lichtkunstwerk

,

Circulair lichtkunstwerk

Delen

Signify (het voormalige Philips Lighting en ‘founding partner’ van het Eindhovense lichtkunstfestival GLOW), is trots op het ‘grootste site specific lichtkunstwerk ooit dat naar de mensen toe kwam en hen verbond zonder dat iemand de deur uit hoefde’. Het kunstwerk werd onthuld in het kader van GLOW 2020.

Van 12 tot en met 14 november baadde Eindhoven in een spectaculaire blauwe nachthemel – de kleur van de hoop. Met duizend levensgrote, vaste en lichtgevende rode dots die door de stad leken te zweven en die de verbinding symboliseerden die mensen vandaag nodig hebben. ‘Connecting the Dots!’ was het overkoepelende thema van het lichtkunstwerk, dat zich uitstrekte over een gebied van ruim 80 vierkante kilometer en wereldwijd te bewonderen was via een livestream.

“Dit jaar is een wake-up call. We realiseren ons nu nog intenser hoe belangrijk persoonlijke relaties, interactie en menselijke connecties zijn” vertelt Hellen van der Plas, Market Leader van Signify Benelux “Met het lichtkunstwerk ‘Connecting the Dots!’ brengt GLOW hoop en verbinding. Vertaald als licht dat iedereen nodig heeft, zeker in deze uitdagende tijden, want licht is leven. Als co-founder van GLOW willen we deze boodschap samen verder delen. En dat we met dit waanzinnig gave lichtkunstwerk tegelijkertijd ook onze thuisstad een hart onder de riem hebben kunnen steken bij de viering van 100 jaar Groot-Eindhoven, maakt mij bijzonder trots.”

Signify benadrukt dat het lichtkunstwerk volledig circulair was. “Duurzaamheid is het kloppend hart van Signify – zonder volledige circulariteit zou het project niet plaatvinden. De energiezuinige LED-lampen van Kari Kola hebben een levensduur van gemiddeld 15 tot 20 jaar. Dus die worden de komende jaren opnieuw gebruikt in volgende projecten. De rode ballonnen van Ivo Schoofs bestaan uit materiaal dat helemaal gerecycled kan worden. De ballonnen van circa 90 centimeter doorsnee, die bevestigd werden aan gebouwen en voorzien van 7 Watt LED lampjes, zijn 100 procent circulair.”

www.signify.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand