Home > Overig nieuws > Wim de Goei directeur New Office Centre

Wim de Goei directeur New Office Centre

Delen

New Office Centre Beheer benoemt vandaag (16 november)Wim de Goei tot algemeen directeur Nederland en Richard Houppermans tot Chief Purchasing Officer

Wim de Goei wordt verantwoordelijk voor alle verkoopkanalen van de organisatie in Nederland, waaronder Office Centre Retail, E-Commerce en de KantoorExpert Groep. Hij volgt Richard Houppermans op, die als Chief Purchasing Officer voor alle business units in Nederland en Duitsland zijn carrière binnen de organisatie voortzet.

De Goei was werkzaam bij Koninklijke Ahrend en was daar als directeur verantwoordelijk voor het in 2015 overgenomen Presikhaaf Schoolmeubelen. Het grootste deel van zijn carrière was De Goei werkzaam bij het toen nog Amerikaanse Office Depot/Viking, voor het laatst in de rol van vicepresident en managing director van de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Onder zijn leiding werd in deze regio het toenmalige Guilbert geïntegreerd, de organisatie gereorganiseerd en gestructureerd en werden nieuwe warehouses gebouwd.

CEO Goswin Fijen: “Met Wim halen we de kennis en ervaring in huis die ons zal helpen om Office Centre verder succesvol naar de toekomst te brengen. Zijn aanpak is heel praktisch, klant- en mensgericht en altijd gebaseerd op duidelijke plannen en heldere doelstellingen. We hebben er alle vertrouwen in dat hij een belangrijke toegevoegde waarde voor onze organisatie zal zijn”. CCO Frans Davelaar sluit zich hierbij aan: “Richard heeft de afgelopen twee jaar belangrijk en goed werk verricht voor Office Centre. Zijn tomeloze inzet en vastberadenheid is een voorbeeld voor velen. Wij zijn Richard veel dank verschuldigd. Wij zijn blij dat Richard op ons verzoek zijn nieuwe rol als Chief Purchasing Officer heeft aanvaard. Met zijn kennis van inkoop en own brand, alsmede zijn kennis van de Duitse markt is hij een absolute meerwaarde voor de totale organisatie.”.

Algemeen directeur Wim de Goei: “Het was vooral de ondernemingsdrive en de visie van Goswin en Frans op het verder uitbouwen van New Office Centre in binnen- en buitenland, die mij heeft doen besluiten om de overstap te maken. Voor mij dus niet rustig afbouwen in de richting van het pensioen, maar nog een keer alles geven om samen met het New Office Centre-team de onderneming krachtig in de markt te zetten en naar de toekomst te brengen”.

Ook Chief Purchasing Officer Richard Houppermans heeft zin in zijn nieuwe rol: “Na het op eigen benen brengen van Office Centre in 2018, ontstond met de overname van de Duitse activiteiten van Staples retail en online vorig jaar al de vraag hoe we ons ook op inkoopgebied optimaal moeten organiseren om de maximale synergie uit de organisatie te halen. Daarnaast zet New Office Centre nu de stap naar de invoering van een eigen merk onder de naam ‘Office’ wat de komende jaren een vlucht zal gaan nemen; deels door eigen import, deels door samenwerking met partners. Daarmee is voor mij duidelijk dat er op dit gebied veel goed werk te doen is in het verder professionaliseren van New Office Centre.”

Office Centre is in 1990 ontstaan onder Makro/Metro en na bijna 20 jaar onder de vlag van Staples te hebben geopereerd, stapte Office Centre in 2018 de toekomst in als zelfstandig en 100% Nederlands bedrijf. Op 9 juli van dat jaar nam New Office Centre Beheer B.V. van ondernemers Frans Davelaar en Goswin Fijen de Nederlandse winkels en een deel van de online-activiteiten van Staples Solutions over. Het winkelbedrijf ging verder als Office Centre; een naam die nog altijd grote bekendheid genoot en vandaag – onder andere door het hoofdsponsorschap van FC Groningen – weer steeds bekender wordt.

Met de overname in 2018 ontstond een nieuw bedrijf naast de bestaande KantoorExpert Groep. De nieuwe Office Centre organisatie biedt werk aan 550 medewerkers, verdeeld over de 39 vestigingen, de online activiteiten en het hoofdkantoor in Almere. Office Centre heeft sindsdien weer een eigenaar met expertise op de Nederlandse retailmarkt en met een multichannel marktbenadering. In 2019 namen de ondernemers Frans Davelaar en Goswin Fijen ook de Duitse retail- en online activiteiten van Staples over. De totale verwachte omzet in 2020 komt uit op circa 200 miljoen euro.

www.officecentre.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand