Home > Branche > Hybride werken > Start-up ‘op de barricades’ voor thuiswerkers

,

Start-up ‘op de barricades’ voor thuiswerkers

Delen

Start-up HomeOfficeShop Business lanceert een maatwerk-oplossing waarbij werkgevers beleidsmatig worden ontzorgd op het gebied van thuiswerken. “Een beleidsmatige aanpak is een win-win voor iedereen en levert op termijn vele besparingen”, aldus de initiatiefnemers. “Zowel door minder ziektekosten, maar ook door minder reiskosten, vierkante meters kantoorruimte en het optimaal inzetten van de fiscale loonkosten regelingen.”

Het initiatief, gestart door drie zzp’ers, zorgt voor een beleidsmatige aanpak waarbij zowel werkgever als werknemer optimaal worden ondersteund. Het begon in februari 2020 met een retail-webshop waarin een zelf geteste top 3 van thuiswerkmiddelen werd aangeboden. Bas Westerbeek, een van de founding partners: “Door Covid hebben we de webshop versneld gelanceerd, maar al gauw bleek dat het merendeel van de bezoekers naar de werkgever keek voor aanschaf en ondersteuning. Hieruit kwam het logische vervolg om een zakelijke propositie te ontwikkelen.”

Het is onmogelijk om voor alle medewerkers thuis een eenduidige ergonomische oplossing te bieden zoals op kantoor. Iedereen woont anders, leeft onder andere omstandigheden en verkiest een andere inrichting.

Founding partner Anneloes Topper geeft aan: “Het was essentieel om zowel een onafhankelijke als ergonomisch onderbouwde oplossing te kunnen bieden. Voor sommige MKB-ondernemingen speelt prijs-kwaliteit in deze tijd een doorslaggevende factor, terwijl bij anderen de wens bestaat om bestaande (premium) leveranciersrelaties in stand te houden.”

Binnen het modulaire thuiswerkplatform zijn beide opties mogelijk, de keuze is geheel aan de werkgever. Uit onderzoek blijkt dat sommige bedrijven de werknemer zelf laat kiezen. Dat is volgens HomeOfficeShop Business een gemiste kans. Op die manier verkrijg je als werkgever geen inzicht in de thuiswerksituatie en verlies je feeling met je werknemers. Dit komt vaak pas tot uiting bij de bedrijfsarts en zorgt voor extra ziektekosten alsmede uitval. “Om die reden verbinden wij een thuiswerkadvies met bijbehorende middelen altijd op basis van een eerste nul-meting”, aldus Anneloes.

Ergonomisch consulent Yvette Schoorl, verbonden aan HomeOfficeShop Business, bevestigt: “De meest natuurlijke reactie is om pas open te staan voor veranderingen zodra er klachten zijn. Daarvoor ben je je vaak niet bewust dat je continue gebogen voor je computerscherm zit of je keukenstoel je onderrug slechte ondersteuning geeft. Dit zijn kleine dingen, maar kunnen op den duur tot chronische rug, nek- en schouderklachten veroorzaken en waarvoor uiteindelijk de werkgever een zorgplicht heeft.”

Het platform biedt aan de hand van een slecht resultaat bij de nul-meting direct een persoonlijk video consult. “Op die wijze kan ik ter plekke verbeteringen adviseren en echt maatwerk leveren.”

HomeOfficeShop Business heeft als motto ‘laat thuis voor je werken’. “Niet een one-size-fits-all oplossing zoals op kantoor, maar een no-nonsense aanpak om thuis ergonomisch verantwoord en comfortabel te kunnen werken.” HomeOfficeShop Business biedt werkgevers aan de hand van een modern platform model de link naar zowel inventarisatie, actie als coördinatie van de thuiswerkplek. “Een oplossing via HomeOfficeShop Business is gemiddeld in 3 maanden terugverdiend.”

www.homeofficeshop.nl/zakelijk

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie