,

GIO voor Leolux

Delen

Fauteuil Cream, een ontwerp van Truly Truly voor Leolux, heeft een Erkenning voor Goed Industreel Ontwerp (GIO) ontvangen tijdens Dutch Design Week.

Een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO) is geen prijs maar een kwaliteitsstempel voor goed vakmanschap. Designlink, de partij achter GIO, benadrukt met de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp ‘het buitengewone belang van integrale productontwikkeling’ en stimuleert de toepassing van industrieel ontwerpen.

“GIO baseert haar autoriteit en reputatie op de deskundigheid van een onafhankelijke vakjury, bestaande uit Jan Siebers, Zuzanna Skalska en Hans Robertus”, aldus Leolux in een toelichting.  “De inzendingen worden beoordeeld op de criteria functionaliteit, vormgeving, originaliteit, ergonomie, materiaalgebruik en respect. De erkende GIO’S 2020 zijn dit jaar helaas niet live te zien, maar wel op de virtuele tentoonstelling van Dutch Design Week.”

In de Leolux-draaifauteuil Cream combineert Studio Truly Truly ‘de mooiste natuurlijk materialen tot een ongekend comfortabele en elegante fauteuil’. “De houten kuip in gebogen noten of eikenhout staat centraal, bekleed met een zachte bekleding in stof of leer. Meer opties om Cream te personaliseren zie je terug in de aluminium draaivoet. Die kan in elke kleur worden uitgevoerd voor een perfect resultaat.”

 

Dat Leolux aan alles heeft gedacht voor een optimaal gebruikerscomfort, blijkt volgens de woordvoerder uit het verstelbare hoofdkussen. “Dat is in hoogte verstelbaar naar gelang je lengte. Het hoogste comfort bereik je met de Plus-uitvoering; de fauteuil is dan voorzien van een neigmechaniek, waarmee je de zitpositie kunt traploos kun verstellen van actief naar passief. Daarmee wordt Cream de perfecte fauteuil voor elk moment.”

 

www.leolux.nl/collectie/fauteuils/cream

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie