Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Virtuele DDW in volle gang

Virtuele DDW in volle gang

Delen

Wat doen we dezer dagen toch veel vanaf de thuiswerkplek! We concentreren ons niet alleen als nooit tevoren en vergaderen bovendien volop beeldschermsgewijs met collega’s, maar nemen ook nog eens deel aan tal van webinars en andere virtuele evenementen. Wat dat betreft is het ook deze week weer bal: wie tijd en zin heeft kan de hele week terecht bij de Dutch Design Week, die tot en met 25 oktober bestaat uit tal van virtuele presentaties.

Wat zouden we met z’n alleen graag samenkomen in Eindhoven om te genieten van al het moois en exuberants dat ontwerpend Nederland gedurende het afgelopen jaar weer aan het brein heeft laten ontspruiten. Maar helaas gaat dat niet. Daarom wordt DDW dit jaar volledig virtueel gehouden. Vanaf de thuiswerkplek is een keur aan exposities en presentaties te bezoeken. Tot en met 25 oktober kunt u zich via het beeldscherm op de hoogte brengen van de stand van zaken in ontwerpend Nederland.

Het thema van het festival heeft iets ironisch. Het thema – dat al bedacht was voordat duidelijk werd dat DDW een virtueel evenement zou worden – luidt ’the new intimacy’. In een tijd waarin collega’s opeens inzicht gekregen hebben in onze intieme thuissituatie (niet zelden inclusief kinderen, huisdieren en niet altijd met designklassiekers ingericht interieur) kun je inderdaad spreken van een nieuwe vorm van intimiteit.

Tijdens DDW is een veelheid aan manifestaties te bezoeken. Met meer dan vijfhonderd 3D Viewing Rooms, online talks, DDW TV en livestreams, is DDW volgens de organisatie ook dit jaar ‘rijk aan content’. “Ontdek nieuwe projecten en opkomend talent, bekijk het werk van afgestudeerden van beroemde scholen als Royal College of Art (Londen) en Design Academy Eindhoven, of volg een van de virtuele routes. Het thema ‘The New Intimacy’ is actueler dan ooit en versterkt de zoektocht naar nieuwe vormen van intimiteit in coronatijd.” Het volledige programma van DDW20, inclusief een overzicht van alle deelnemers, vind je op ddw.nl/programma.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie