Home > Branche > Onderzoek > Fl’Ex-Box ‘werkplek van de toekomst’

,

Fl’Ex-Box ‘werkplek van de toekomst’

Delen

De zogenoemde Fl’Ex-Box is winnaar geworden van de competitie ‘werkplek van de toekomst’, georganiseerd door Lensvelt en de Architect. het ontwerp is volgens winnaar Ex Interiors het veerkrachtige antwoord op werken in een ‘nieuwe leefomgeving’.

Volgens Ex Interiors gaan we na corona niet terug naar onze kantoren maar zijn we op weg naar een nieuwe woon-werkvorm, die veel meer in relatie staat met de natuur, sociale cohesie en onszelf. “We zien dat medewerkers vooral naar kantoor willen om elkaar weer (spontaan) te ontmoeten, maar we zijn tevens de werkplek groter gaan zien dan alleen de fysieke plek of het kantoor. We zoeken een balans tussen remote en op kantoor werken en een balans tussen werk en privé om o.a. bewuster met onze tijd om te gaan. Een manier van werken waarmee we productiviteit, sociale cohesie en werkgeluk stimuleren.”

“De Fl’Ex-Box is een ‘Community-based Office-box’ met een diversiteit aan werkfaciliteiten waar je optimaal in focus kunt werken, of een ruimte kunt delen voor overleg of voor scrum sessies. Het is een plek waar mensen elkaar kunnen inspireren, spontaan kunnen ontmoeten en waar een geheel nieuwe leefstijl geïnitieerd wordt om kennis te delen. Oftewel, een ontmoetings(werk)plek van en voor iedereen die op zoek is naar het nieuwe circulaire evenwicht met moeder aarde, zichzelf en zijn omgeving.”

De jury toonde zich onder de indruk van het innovatieve karakter van het ontwerp. “Het laat zien dat als je aan het werk bent, je tegelijkertijd frisse lucht kunt inademen of door de natuur kunt lopen”, aldus een verklaring op de website van de Architect. “De werelden van de economie en de ecologie gaan elkaar zo versterken. Met als resultaat vitale omgevingen waarin het fijn is om te werken.”

www.ex-interiors.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand