Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Logge ontwerpt en bouwt met circulair materiaal

Logge ontwerpt en bouwt met circulair materiaal

Delen

Logge Circulair uit Nieuwegein is naar eigen zeggen de eerste kantoorinrichter in Nederland die circulaire kantoorinrichtingen op maat ontwerpt en bouwt met het 100 procent gerecyclede materiaal ECOR. Een duurzaam ingericht kantoor van Logge Circulair is aan het einde van de levensduur volledig recyclebaar.

“BiobasedECOR is een 100 procent biobased, niet-toxisch materiaalgemaakt van resten uitlokale afvalstromen,zoals afgedankte spijkerbroeken, textiel, houtresten, zaagsel en resten uit de agrarische sector”, meldt een woordvoerder. “De grondstof ECOR is hernieuwbaar, dat wil zeggen dat het product omgezet kan worden in een ander product met maximaal behoud van de hoogwaardigheid van de grondstof en een minimale productie van afval.”

“ECOR wordt duurzaam geproduceerd met water en natuurlijke vezels, met behulp van warmte en druk. Het productieproces is CO2 neutraal, levert nauwelijks afval op, verreist geen hechtmiddelen en 99 procent van het gebruikte water wordt hergebruikt.”
ECOR is volgens Logge een veelzijdig materiaal en biedt de ontwerpers van Logge Circulair veel mogelijkheden om kantoren in te richten metopvallendekantoormeubelen. “Alle ontwerpen van het nieuwe label Logge Circulair zijn duurzaam, uniek, op maat gemaakt en afgestemd op persoonlijke wensen.”

Logge ontwerpt en bouwt sinds 1996 kantoorinrichtingen op maat. Logge streeft daarbij om zoveel mogelijk grondstoffen te hergebruiken en bij te dragen aan een duurzamere leefomgeving. Door het nieuwe label Logge Circulair te lanceren, maken Tim en Jaap Logge een lang gekoesterde wens waar:het realiseren van maatgemaakte circulaire kantoorinrichtingen van het 100 procent gerecyclede, duurzame materiaal ECOR. “Logge Circulair wil daarmee de wereld mooier, gelukkiger en beter maken.”

www.loggecirculair.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie