Home > Branche > Nieuws > Designlezingen van Forbo op Glue

, ,

Designlezingen van Forbo op Glue

Delen

Forbo Flooring doet van 18 tot en met 20 september mee aan de eerste editie van het designfestival Glue Amsterdam. De vloerproducent organiseert elke dag een lunch-picknick met een interessante spreker in Broeinest Amsterdam en laat daar ook haar fraaie designvloeren zien. Ook ‘onze eigen’ Kitty de Groot doet overigens mee aan Glue, met haar designlabel Studio VIX.

Zo geeft Remi Versteeg, partner bij het veelvuldig onderscheiden Office for Architecture Space Encounters, op vrijdag 18 september een voordracht over ‘The Beauty of Boredom’. In het weekend van 19 en 20 september is het vervolgens de beurt aan Thomas Eurlings en Marijke Griffioen, beiden senior-designer bij Forbo Flooring. Zij spreken over de ‘Dynamics of a Building’. Die presentatie gaat – kort gezegd – over de identiteit van het gebouw die steeds minder uniform is en steeds meer verschillende functies aanneemt, zoals bijvoorbeeld ruimtes om naast te werken, te ontspannen, te eten of je in afzondering te concentreren. “Deze ontwikkeling vraagt om een nieuwe manier van ontwerpen, inrichten en bouwen waardoor een pand makkelijk kan transformeren of anders geprogrammeerd worden”, aldus een woordvoerder. “Dit inspireerde Thomas en Marijke om vijf scenario’s op te stellen die op vrijwel elk gebouw kunnen worden toegepast.”

Tijdens Glue openen deelnemers in de wereld van design en ontwerp op verschillende locaties in de stad hun deuren voor collega’s en designliefhebbers; van startende en gerenommeerde ontwerpers tot kennisinstituten en van merkenshowrooms tot het Stedelijk Museum. “Doordat GLUE verspreid over heel Amsterdam plaatsvindt, past het evenement perfect in de huidige anderhalvemeter-samenleving, aldus de organisatie. Kijk voor meer informatie op Forbo en Glue Amsterdam. Aanmelden voor de picknick-sessies kan via www.forbo-flooring.nl/glue.

Behalve Forbo doet een groot aantal anderen mee aan Glue. Een van de deelnemers is Studio VIX van Kitty de Groot (van wie regelmatig bijdragen te lezen zijn in Inside Information).

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand