Home > Branche > Nieuws > Nominaties BNA Beste Gebouw bekend

,

Nominaties BNA Beste Gebouw bekend

Delen

De genomineerden voor de prijs BNA Beste Gebouw 2020 zijn bekend. De vakjury onder leiding van oud-politica Neelie Kroes selecteerde uit 103 inzendingen zeventien projecten. Na een jureringsronde door Nederland bleven tien genomineerde gebouwen over.

In de categorie ‘Identiteit & icoonwaarde’ zijn Parkpaviljoen Hoge Veluwe, museum Naturalis in Leiden en het vogelobservatorium Tij bij Stellendam genomineerd. ‘Leefbaarheid & sociale cohesie’ wordt vertegenwoordigd door Forum Groningen, de eigentijdse ‘kerk’ Domusdela in Eindhoven en Fenix 1 in Rotterdam. In de categorie ‘Stimulerende omgevingen’ zijn de uitbreiding van de Rietveldacademie in Amsterdam en de tot bedrijfsverzamelgebouw verbouwde Werkspoorfabriek in Utrecht genomineerd. En in de categorie ‘Particuliere woonbeleving’ zijn dat het Tiny Holiday Home aan de Vinkeveense Plassen en het Huis met staart in Soesterberg.

Alle tien de projecten maken kans op de vakjuryprijs en op de publieksprijs, waarvoor nu kan worden gestemd via https://www.bna.nl/gebouw-van-het-jaar/overzicht/genomineerden

Op 22 oktober maakt de jury bekend welk gebouw de Noord/Zuidlijn opvolgt als BNA Beste Gebouw van het Jaar. Tevens maakt zij dan ook de vier categoriewinnaars en de publiekswinnaar bekend en zal zij aan twee (niet genomineerde) gebouwen Eervolle Vermeldingen toekennen.

www.bna.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie