Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Sabine Marcelis geeft Lexus Design Award 2021 een Nederlands tintje

Sabine Marcelis geeft Lexus Design Award 2021 een Nederlands tintje

Delen

Met de aanstelling van Sabine Marcelis als mentor, krijgt de Lexus Design Award 2021 een Nederlands tintje. Als mentor gaat de in Rotterdam werkende designer de finalisten van de Lexus Design Award begeleiden bij de uitwerking van hun idee. Naast Marcelis zijn ook de Nigeriaanse architecte Mariam Kamara en designer/uitvinder Joe Doucet (VS) aangewezen als mentor.

Mariam Kamara.

Sabine Marcelis werd in 1985 geboren in Alkmaar. Ze verhuisde op haar tiende naar Nieuw Zeeland. Daar startte ze een studie Industrial Design. Later stapte ze over naar de Design Academy Eindhoven. Direct na haar afstuderen startte ze Studio Sabine Marcelis in Rotterdam. Sabine Marcelis is gespecialiseerd in materiaal-, installatie- en object-design. Daarbij zoekt ze naar magische momenten en ze streeft naar het creëren van onverwachte belevenissen.

Over haar aanstelling als mentor bij de Lexus Design Award 2021 zegt ze dit: “Als nieuw lid van het mentorteam ben ik benieuwd naar de ideeën van onze toekomstige generatie van ontwerpers. Meer dan ooit spelen ideeën die door design worden geleid een belangrijke rol in het vormgeven van onze toekomst. Ik sta te trappelen om voor de finalisten als gids te dienen en ze te helpen bij het uitwerken en realiseren van hun ideeën. Daarbij leg ik de nadruk op duurzame productieprocessen en innovatieve en milieuvriendelijke materiaalkeuzes. Het is tijd voor een radicale denkwijze en ik hoop dat de inzendingen voor de Lexus Design Award 2021 dat weerspiegelen.”

Joe Doucet.

Voor de Lexus Design Award zijn tot nu toe drie mentoren aangesteld. Naast Sabine Marcelis maakt ook de Nigeriaanse architecte Mariam Kamara deel uit van het team. Kamara gebuikt architectuur om voor meer kwaliteit van leven te zorgen. Ook de Amerikaan Joe Doucet is mentor. Doucet is designer, ondernemer, uitvinder en creatief directeur. Hij focust op het vinden van oplossingen voor dagelijkse sociale uitdagingen op het gebied van product-, meubel-, omgeving- en technologie-design. Een vierde mentor wordt later dit jaar aangekondigd.

De Lexus design Award is in het leven geroepen om jonge, talentvolle ontwerpers te inspireren tot het creëren van een betere wereld. Inzendingen hiervoor zijn nog tot en met 11 oktober aanstaande welkom. Op www.lexusdesignaward.com kun je jezelf inschrijven. Alle inzendingen worden beoordeeld op originaliteit en daarbij zijn de Lexus merkpijlers Anticipate, Innovate en Captivate belangrijke criteria. Uit het beoordelingsproces komen zes finalisten naar voren. Elke finalist krijgt de kans om onder begeleiding van Sabine Marcelis en de andere mentoren zijn of haar idee om te zetten in realiteit. Workshops en de productie van prototypes zijn daarbij belangrijke elementen. De prototypes worden in april 2021 tentoongesteld op de Milan Design Week. Daar wordt ook de winnaar van de Lexus Design Award 2021 bekend gemaakt. Die winnaar ontvangt de Grand Prix-trofee, die is ontworpen door Hideki Yashimoto, de designer die in 2013 de eerste Lexus Design Award won.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie