Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Nieuwe harde vloer: CERAtouch

Nieuwe harde vloer: CERAtouch

Delen

CERAtouch is de jongste telg uit de COREtec familie van meerlagige harde vloeren. Het nieuwe product van USFloors International uit Waregem combineert het beste van twee werelden: de look & feel van een keramische tegel met het comfort en plaatsingsgemak van een zachte vloer. CERAtouch is verkrijgbaar in een reeks natuurgetrouwe tegel- en steendecoren.

CERAtouch is opgebouwd rond een HD-kern, die is samengesteld uit gecompacteerd kalksteengruis, zonder enige toevoeging van PVC. Diverse slijtlagen zorgen voor een krasvastheid, die volgens USFloors gelijk is aan of beter dan die van een keramische tegel, maar dan minder broos en breekbaar. “Het risico op breken tijdens de plaatsing, een frequent probleem bij keramische tegels, is hiermee volledig van de baan”, aldus de producent.

Dankzij het kliksysteem is de plaatsing van een CERAtouch vloer snel en eenvoudig. Er komt immers geen lijm bij kijken en dit opent nieuwe mogelijkheden voor de project- en renovatiemarkt. USFloors benadrukt dat CERAtouch op elke ondergrond is te plaatsen, zelfs bovenop een bestaande vloer en werkt daarbij vrijwel alle oneffenheden weg.

Dankzij het kliksysteem is de vloer zelf-uitlijnend waardoor de tussenkomst van een professionele vloerenlegger niet strikt noodzakelijk is. CERAtouch is 100 procent waterproof en zijn smalle maar stevige voegen dragen bij tot een hyperrealistische look. Belangrijk bij commerciële toepassingen: meteen na de plaatsing kan de CERAtouch vloer weer belopen worden, waardoor een eventuele opschorting van de commerciële activiteit niet aan de orde is.

“Naast het residentieel gebruik is een CERAtouch vloer ook ideaal voor de project- en renovatiemarkt”, aldus USFloors. De ondergrond hoeft niet vlak te zijn en vergt geen voorbereidend werk. CERAtouch past zich aan de meeste oneffenheden aan. Zelfs de bestaande vloer mag blijven liggen, CERAtouch kan er zo bovenop. Plaatsing en verwerking zijn makkelijk en eenvoudig dankzij het beperkte gewicht, de losse plaatsing zonder lijm en het kliksysteem. CERAtouch is dezelfde dag beloopbaar en vermijdt een dure opschorting van de commerciële activiteiten.

Vorm- en maatvastheid van een CERAtouch vloer worden gegarandeerd door twee sterke vinyl lagen aan weerszijden van de minerale kern. Hierdoor komt de vloer nooit bol te staan en ziet hij er langer als nieuw uit. Dit is tevens een sterke plus bij gebruik in druk belopen openbare gebouwen en winkels of kantoren.

CERAguard is een beschermende, kras- en impactbestendige thermoplastische toplaag die USFloors speciaal voor dit product ontwikkelde. Zijn mat uitzicht en reliëfstructuur geven aan CERAtouch een natuurgetrouwe look & feel die het moeilijk maakt om de vloer te onderscheiden van een echte stenen of keramische vloer.

www.coretecfloors.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand