Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Steelcase gaat aerosolen onderzoeken

, ,

Steelcase gaat aerosolen onderzoeken

Delen

Langzamerhand willen we terug naar het kantoor. Maar is dat wel veilig? Steelcase heeft een wetenschapper in de arm genomen die onderzoek gaat doen naar het gedrag van aerosolen in de kantoorruimte.

Professor Lydia Bourouiba, directeur van ‘The Fluid Dynamics of Disease Transmission’ aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) zal gaan onderzoeken hoe aerosolen zich gedragen in kantooromgevingen. Op basis van deze kennis hoopt Steelcase betere en veiligere kantoorfiguraties te kunnen ontwerpen voor het post-corona kantoor.

Het gezamenlijke onderzoek van Steelcase en Bouroubia omvat laboratoriumtests en ‘mock ups’ van kantoorconfiguraties en -materialen. Het onderzoek omvat drie fases, waarin er aandacht is voor het ‘retrofitten’ van bestaande werkomgevingen en het ontwerpen van geheel nieuwe, besmettingsveiligere kantoorconfiguraties. Het onderzoek richt zich onder meer op onderwerpen als ‘density’ (het aantal gebruikers per ruimte), ‘geometry’ (hoe de ruimte op een veilige manier te configureren is) en ‘division’ (het toevoegen van veilige barrières in de kantoorruimte).

Steelcase beoogt met het onderzoek veiliger kantoorconfiguraties te kunnen bieden aan internationale klanten.

Dat het onderzoek hoog nodig is, blijkt onder meer uit recente onderzoekscijfers aangaande de wijze waarop het ‘anderhalvemeterkantoor’ – in Angelsaksische context veelal aangeduid met de term ‘six feet office’ – in de praktijk functioneert. In het Grand Rapids Business Journal wordt gemeld dat na door Steelcase geïnitieerd onderzoek op achtduizend werkplekken is gebleken dat momenteel 77 procent van de onderzochte individuele werkplekken níet de vereiste zes voet afstand tussen gebruikers waarborgt; voorts bleek dat 51 procent niet is uitgerust met schermen. “Gecombineerd betekent dit dat 98 procent van de werkplekken in kantoor risicovol zijn”, aldus de scribent in het genoemde tijdschrift.

Op basis van deze cijfers besloot Steelcase professor Lydia Bourouiba te benaderen. Zij is opgetogen over de samenwerking. In het Grand Rapids Business Journal zegt zij hierover het volgende: “Het is onze missie om wetenschappelijke ontdekkingen toe te passen ten bate van de volksgezondheid. De kans om samen te werken met Steelcase, wereldleider in werkplekoplossingen, is opwindend omdat het ons in staat stelt ons werk te intensiveren en het virus een halt toe te roepen door het aantal veilige werkplekken wereldwijd te maximeren.”

Naar verwachting zal het onderzoek een jaar duren.

https://grbj.com/news/manufacturing/steelcase-mit-tackle-workplace-pathogens/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand