Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Sotsass in Knokke

Sotsass in Knokke

Delen

Dezer dagen gaat het bij het inrichten van kantoren eerst en vooral om (virusveilige) functionaliteit. Je zou bijna vergeten dat ook esthetische kwesties een belangrijk deel uitmaken van ‘onze sector’. Wie zich esthetisch wil laten inspireren voor de (hopelijk) corona-vrije toekomst kan deze maand terecht in Knokke, waar onder meer werk van Ettore Sottsass te zien is.

Met tweeënvijftig deelnemende kunstgaleries wordt het achtentwintigste open galerieweekend van Knokke-Heist volgens de organisatie een voltreffer. “Tijdens het weekend van 8 & 9 augustus staan creaties van onder meer Belgisch kunstenaar William Roobrouck, Brits beeldhouwwerker Simon Gudgeon en Italiaans ontwerper Ettore Sottsass in de kijker. Reden te meer om tijdens het tweede weekend van augustus af te zakken naar kunstzinnig Knokke-Heist.”

Ettore Sotssas is een Italiaanse architect/designer die begin jaren ’80 de internationale designwereld opschudde met zijn ‘Memphis’-groep, bekend vanwege het gebruik van felle kleuren en kunststoffen. Het zijn elementen die tot op de dag van vandaag herkenbaar zijn in (onder meer) het projectinterieur. Het werk van de in 2007 overleden Sotssas is dus te zien tijdens ART Knokke-Heist.

Een van de bekendste ontwerpen van Sottsass: de typemachine voor Olivetti.

“ART Knokke-Heist is hét open galerieweekend met als doel kunst toegankelijk te maken voor iedereen”, aldus een woordvoerder. “Aspirant of ervaren kunstkenner. De galeriehouders ontvangen je met open armen. Geen vraag is hen teveel. Kunst in Knokke-Heist wordt zo extra in de schijnwerpers geplaatst.”

In de ART-brochure zijn alle kunstwerken, adressen en openingsuren van de galeries terug te vnden. De brochure is gratis te verkrijgen in de toerismekantoren van Knokke-Heist of bij één van de deelnemende kunstgaleries. De brochure kan ook gedownload worden via www.myknokke-heist.be/nl/publicaties.

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie