Home > Productnieuws > Interieurbeplanting > VHG roept groenbedrijven op alert te blijven

VHG roept groenbedrijven op alert te blijven

Delen

Branchevereniging VHG heeft alle ondernemers in het groen – waaronder een flink aantal interieurbeplanters – een brief gestuurd met de dringende oproep om alert te blijven op het naleven van de voorzorgsmaatregelen tegen corona. “Dat is essentieel om als branche aan de slag te kunnen blijven als de nieuwe coronapiek zich ook in Nederland doorzet”, aldus een woordvoerder.

Bibliotheek Schiedam door Zuidkoop, winnaar van de prijs Interieurbeplanting van het Jaar 2016. (Foto: Henk Snaterse)

“Tot nu toe is de groene branche de coronaperiode goed doorgekomen”, zo schrijft VHG-directeur Egbert Roozen in zijn brief. “Doordat VHG ervoor heeft gezorgd dat we als groene branche zijn aangesloten bij het protocol Samen veilig doorwerken van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, konden de groenbedrijven het werk zoveel mogelijk doorzetten”.

“Uit de dagelijkse contacten met ondernemers in onze branche maken we op dat er veel werk is en dat de druk groot is om alles goed geregeld te krijgen”, legt Egbert Roozen uit. “Als deze nieuwe coronapiek zich verder doorzet is het belangrijk, dat we aan de slag kunnen blijven om de continuïteit van de bedrijven en de werkgelegenheid van onze vakmensen te garanderen. Ik roep daarom alle ondernemers in onze branche dringend op de voorzorgmaatregelen vanuit het protocol ‘Samen Veilig Doorwerken’ goed na te leven en er binnen het bedrijf extra aandacht aan te besteden. Alleen zo verdienen we het vertrouwen en de ruimte om onder verdergaande coronamaatregelen van de overheid aan de slag te kunnen blijven.”

Joolz in Amsterdam door GrownDownTown, winnaar van de prijs Interieurbeplanting van het Jaar 2017 (Foto: Henk Snaterse)

VHG is vanaf het begin van de corona-uitbraak het crisis- en informatiecentrum voor de hele groene branche geweest om overheidsmaatregelen op te volgen en ondernemers te helpen de juiste voorzorgsmaatregelen binnen het bedrijf te nemen. “Zowel VHG-leden als niet-leden zijn veelvuldig geholpen.” Vanaf 1 september zal VHG haar dienstverlening weer exclusief voor de leden openstellen. Op het openbare deel van de VHG-website blijft algemene informatie voor iedereen toegankelijk. Bedrijven die verdere ondersteuning wensen bij het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen, worden geadviseerd lid te worden van VHG.

www.vhg.org

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie