Home > Branche > Nieuws > TBI-bedrijven gaan meewerken aan renovatie Binnenhof

,

TBI-bedrijven gaan meewerken aan renovatie Binnenhof

Delen

Onlangs hebben het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en drie bedrijven van de TBI-groep een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de renovatie van de Tweede Kamer. “Hiermee is ook de laatste van de drie aannemers bekend die vanaf de zomer 2021 gezamenlijk aan het Binnenhofcomplex aan de slag gaan”, aldus een woordvoerder namens de RVB.

J.P. van Eesteren verzorgt de bouwactiviteiten, Croonwolter&dros realiseert de installaties en aannemingsbedrijf Nico de Bont neemt de restauratiewerkzaamheden van de rijksmonumenten voor zijn rekening. “Vanaf september dit jaar, voordat de uitvoering van de renovatie echt begint, worden de bedrijven al betrokken als adviseur voor het definitief ontwerp en bij de diverse onderzoeken in de gebouwen. De onderzoeken beginnen zodra de gebouwen leeg zijn.”

Eerder werden de aannemers voor de renovatie van de andere twee delen van het Binnenhofcomplex al bekend gemaakt. Heijmans gaat de Eerste Kamer en Raad van State renoveren, in samenwerking met BURGY Bouwbedrijf uit Leiden. De aannemer voor het gebouwdeel van het ministerie van Algemene Zaken en de realisatie van de centrale energievoorziening is Combinatie De Kroon. Dit is een samenwerking van de VolkerWessels-bedrijven IBB Kondor en HOMIJ Technische Installaties met Koninklijke Woudenberg Ameide; onderdeel van de Janssen de Jong Groep.

www.rijksvastgoedbedrijf.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie