Home > Geen categorie > ‘Luchtkwaliteit in gebouwen is slecht’

‘Luchtkwaliteit in gebouwen is slecht’

Delen

De laatste jaren was er meer en meer aandacht voor de gezonde situatie in (kantoor)gebouwen. Toch is het binnenklimaat in veel gebouwen nog altijd ver beneden de maat. Dat zegt hoogleraar Piet Eichholtz in Cobouw.

Volgens de hoogleraar in het interview met Marije de Leeuw zijn het CO2-niveau en de fijnstofconcentraties veel te hoog. De hoogleraar beweert zelfs dat hij niet één gebouw kent dat de waardes wel op orde heeft. “Door de sterke nadruk op energiebesparing en isolatie is luchtkwaliteit in het gedrang gekomen”, aldus Eichholtz in Cobouw.

De observatie van Eichholtz wordt in het artikel onderschreven door hoogleraar Philomena Bluyssen. Dat is opmerkelijk. Want bij alle aandacht voor gezondheid in de werkomgeving zou men verwachten dat ook het belangrijke onderwerp ‘binnenklimaat’ de aandacht zou krijgen die het verdient.

De wal lijkt het schip overigens te keren: als gevolg van de corona-pandemie en de langzaam groeiende wens om weer terug te keren naar het kantoor, is goede ventilatie van de kantoorruimte dezer dagen chefsache geworden.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie