Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Samenwerking Casala en Der Grüne Punkt

Samenwerking Casala en Der Grüne Punkt

Delen

Nieuws uit Culemborg. Casala heeft in nauwe samenwerking met Der Grüne Punkt stoelen geproduceerd waarvan de zitting en rugleuning vervaardigd zijn uit 100 procent gerecycled plastic huisafval. “Voor zowel Der Grüne Punkt als Casala is de productie van de Curvy Circular Family stoelen een belangrijk project gezien de gestelde eisen aan techniek, kwaliteit en innovativiteit”, aldus de fabrikant.

De inzet van gerecyclede kunststoffen is volgens Casala een belangrijke schakel om te besparen op natuurlijke hulpbronnen, verminderen van de milieu-impact en daarnaast borgen van de kwaliteit en commerciële waarde van projectmeubilair. “Door de recycling van Systalen is Der Grüne Punkt ook een producent van kunststofgranulaten, die een echt milieuvriendelijk alternatief bieden voor de productie van nieuwe kunststoffen. Van plastic huisafval worden ultrazuivere granulaatkorrels geproduceerd, waarmee 100 procent gerecyclede kunststof zittingen en ruggen van Casala-stoelen vervaardigd worden.”

Tot op heden werden de recyclaten van Der Grüne Punkt vooral ingezet in producten voor de bouw, tuinieren, huishouden en verpakkingssector. “Dankzij de ontwikkeling van de zeer innovatieve granulaat productlijn kunnen nu ook premium producten zoals zittingen en ruggen van Casala-projectmeubilair worden geproduceerd. De recyclaten zijn immers beschikbaar in diverse moderne kleuren, geurneutraal, bestand tegen mechanische belasting en ze verkleuren niet.”

Casala vertrouwt op de hoogwaardige en betaalbare oplossing met 100 procent premium Systalen PP regranulaat als materiaal voor de kunststof zitting en rug van de Curvy Circular Family stoelen. “Curvy onderstreept de diverse, aantrekkelijke toepassingsmogelijkheden van Systalen recyclaat en daarmee de trend naar meer gebruik van additiefvrije recyclingplastics.”

Ook bij Der Grüne Punkt is men enthousiast over de samenwerking: “De acceptatie van de kunststofverwerkende industrie is van groot belang voor de ontwikkeling van een markt voor gerecyclede producten. Systalen PP, ons premium recyclaat voldoet aan de hoogste ontwerp- en kwaliteitseisen. Het gebruik van Systalen PP voor de Curvy Circular Family stoelen is een zeer interessant nieuw toepassingsgebied voor Der Grüne Punkt, benadrukt Michael Wiener, CEO van Der Grüne Punkt.”

De woordvoeder van Casala vult aan: “Met meer dan 100 jaar ervaring in de meubelindustrie lost Casala met haar hoogwaardig projectmeubilair niet alleen een kwaliteitsbelofte in, maar biedt het ook duurzame alternatieven. Door de inzet van Systalen PP van Der Grüne Punkt in de Curvy Circular Family stoelen geven wij een nieuwe dimensie aan onze motivatie Design linked to Functionality.”

www.casala.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand