Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Cosentino 40 jaar

Cosentino 40 jaar

Delen

De verjaardag wordt in iets andere omstandigheden gevierd dan gehoopt. Maar niettemin is men bij Cosentino natuurlijk blij met de behaalde mijlpaal: de Spaanse leverancier van architecturale oppervlaktes bestaat dit jaar 40 jaar.

In deze vier decennia is het bedrijf erin geslaagd een internationale onderneming te worden met een omzet van meer dan 1,1 miljard euro in 2019, een implementatie in veertig landen en bijna 5.000 werknemers wereldwijd, waarvan meer dan de helft in Spanje.

“Tijdens deze reis van 40 jaar was het eerste grote moment het ontstaan van Silestone in 1990, ‘s werelds toonaangevende merk voor kwartsoppervlakken”, aldus een woordvoerder. “Het prestigieuze tijdschrift Time beschouwde Silestone in 2004 als een van de belangrijkste innovaties van de twintigste eeuw.” Cosentino bereikte in 2013 volgens de woordvoerder opnieuw een mijlpaal met de ontwikkeling van het ultracompacte materiaal Dekton. “Een uniek product op de markt en een absolute revolutie voor professionals in de sector.”

Tot het einde van het jaar zal Cosentino haar 40-jarig jubileum vieren met verschillende initiatieven die als doel hebben de werknemers, klanten en partners te erkennen en te bedanken voor hun fundamentele bijdrage aan het versterken van het traject van het bedrijf.

Francisco Martínez-Cosentino Justo, president van Cosentino Group: “Samen met mijn broers wilden we een duurzaam project creëren dat rijkdom zou genereren voor onze gemeenschap en onze hele sector. Die eerste dromen zijn vervuld. Maar de weg er naartoe was gecompliceerd, met moeilijke tijden. Deze maanden gaan we nu weer herbeleven tijdens deze onverwachte en diepgaande wereldwijde crisis. Hierdoor is er nog geen moment geweest om onze 40 levensjaren als zodanig te herdenken. Maar samen zullen we er ongetwijfeld doorheen komen. En daarom willen we de komende maanden, voor zover mogelijk, dit jubileum vieren.”

Voor Nederland is 2020 een belangrijk jaar omdat er met man en macht wordt gewerkt om deze zomer het Cosentino City in Amsterdam te openen. Cosentino City is gesitueerd aan de van Baerlestraat in het Museumkwartier, in hartje Amsterdam. Vanaf september zullen de deuren geopend zijn voor het publiek en later zal er een officiële opening plaatsvinden.

www.cosentino.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie