Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Vepa x Drentea-directeuren over fusie

Vepa x Drentea-directeuren over fusie

Delen

Onlangs kwam er opmerkelijk nieuws uit Drenthe: de twee bekende projectmeubelfabrikanten Vepa en Drentea gaan samen verder. De twee directeuren van Vepa x Drentea geven in een gesprek met de redactie van Inside Information een toelichting bij de strategische samenwerking.

“Zowel Drentea als Vepa werkt via een netwerk van dealers en via onze dealers kwamen we elkaar de laatste jaren steeds vaker tegen in projecten en aanbestedingen”, vertelt Bert Top, tot de fusie directeur van Drentea in Emmen.” Janwillem de Kam van Vepa knikt. “En dan concurreerden we dus met elkaar. Dat voelde soms best een beetje raar.”

Ook merkten ze in Emmen (Drentea) en Hoogeveen (Vepa) in toenemende mate dat in de grote aanbestedingstrajecten meer slagkracht vereist is dan zij als individuele bedrijven konden ontwikkelen tegen andere bekende spelers op de Nederlandse markt. “Bij Vepa en Drentea zit zoveel kennis”, aldus De Kam. “Door die kennis te bundelen, kunnen we nog professioneler en daadkrachtiger opereren in de tender-markt.”

Vepa en Drentea zijn al sinds jaar en dag bekende Nederlandse producenten van kantoor-en projectmeubilair. Omdat zij deel uitmaken van dezelfde bedrijvengroep – de VDB group – werden de productiefaciliteiten al langer centraal aangestuurd. Maar de commerciële organisaties opereerden tot voor kort geheel separaat in de markt. Daar komt nu dus verandering in: de organisaties worden samengevoegd en gaan onder één naam verder: Vepa x Drentea.

De Kam en Top vormen samen de directie. De beide Vepa x Drentea-directeuren benadrukken dat de samenwerking voor de circa 240 medewerkers geen personele consequenties zal hebben. “Dit is geen verkapte reorganisatie”, aldus Top. “De strategische samenwerking heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Dus het bericht is goed nieuws voor iedereen, samen zijn we één sterke organisatie.”

De Kam en Top kijken vol vertrouwen naar de toekomst van Vepa x Drentea. “1 plus 1 is meer dan 2”, zegt De Kam hierover. Beide directeuren benadrukken in dit kader onder meer dat de collecties elkaar prachtig aanvullen en bovendien uitblinken in duurzaamheid. “Dat is bij ons een intrinsieke waarde.” Aan concrete voorspellingen met betrekking tot omzetdoelen willen zij zich op dit moment niet wagen. “2020 begon geweldig”, zegt Top. “Maar door de coronacrisis is de toekomst nu een beetje een ‘black box’. Niemand weet hoe de markt zich gaat ontwikkelen. En daarom kunnen we op dit moment niets voorspellen.”

Een uitgebreide versie van het interview wordt gepubliceerd in de volgende papieren editie van Inside Information, die dit najaar zal verschijnen.

www.vepadrentea.nl

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie