Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Legendarisch paviljoen herontwikkeld

Legendarisch paviljoen herontwikkeld

Delen

Het was hét hoogtepunt van de Expo 2000 in Hannover: het ‘bomen-paviljoen’ van  MVRDV. Het architectenbureau komt nu met bijzonder nieuws: het legendarische paviljoen wordt herontwikkeld. Er zal ruimte gemaakt worden voor (onder meer) kleinschalige kantoorruimte en studentenhuisvesting.

Sinds de Expo is het paviljoen niet echt goed onderhouden. Maar aangezien de Hannover’ wijk rond het paviljoen een upgrade krijgt, is herontwikkeling van het MVRDV-ontwerp plotseling logisch en mogelijk. Het architectenbureau benadrukt dat bij de renovatie zoveel mogelijk van de oorspronkelijke elementen behouden zullen blijven. Zo zullen de bomen op de derde verdieping blijven staan, aldus het architectenbureau. Ook andere aansprekende elementen, zoals de ‘duinen’ en de broeikassen zullen herkenbaar blijven.

Het paviljoen zal worden uitgebreid met twee gebouwen, die onder meer dienst zullen doen als huisvesting voor studenten van de nabijgelegen universiteit. “Het is een opwindende mogelijkheid om weer bezig te gaan met een project dat we 20 jaar geleden maakten”, zegt MVRDV-architect Jacob van Rijs. “Ondanks het uitgesproken ontwerp van het oorspronkelijke gebouw is de basisstructuur hoogst herbruikbaar en nog flexibeler dan oorspronkelijk gedacht.” Dat is natuurlijk ook wel het minste dat je mag verwachten van een paviljoen dat volgens MVRDV zelf geldt als ‘sleutelreferentie voor duurzaam ontwerp’.

www.mvrdv.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie