Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Nieuwe CEO Fritz Hansen

,

Nieuwe CEO Fritz Hansen

Delen

Fritz Hansen krijgt een nieuwe CEO. Na een 13-jarige ervaring in de meubelindustrie neemt Josef Kaiser (1967) met zijn uitgebreide leiderschapsvaardigheden de leiding van het Fritz Hansen team als Voorzitter en CEO.

Kaiser is verantwoordelijk voor het beheer van de activiteiten alsook het uitwerken en uitvoeren van zowel de korte- als langetermijnstrategieën. Hij staat volgens de woordvoerder ook garant voor het implementeren van de hoge ethische normen van de organisatie.

Voor zijn aanstelling bij Fritz Hansen heeft Kaiser met succes verschillende businessdivisies geleid, nieuwe organisaties uit de grond gestampt en bestaande bedrijven gereorganiseerd. “Hij leidde zodoende meer dan vijfhonderd werknemers en beheerde miljoenenhoge budgetten. Als voormalige Chief Sales Officer bij Vitra was Kaiser verantwoordelijk voor de internationale verkoopactiviteiten van het bedrijf. Hij hield toezicht op de inspanningen om de strategische bedrijfsactiviteiten wereldwijd uit te breiden, waarbij hij steunde op zijn ervaring als voorzitter van Vitra in Noord- Amerika en zijn positie voor de markten in Centraal-Europa en Azië. Tijdens zijn lange aanstelling stelde hij een sterk team samen om de verkoop te versterken en de groei te stimuleren. Hij overtrof daarbij de fiscale verwachtingen en verstevigde de positie van het merk.”

Door ‘design thinking’ probeert Kaiser de manier waarop organisaties producten en processen ontwikkelen te transformeren. “Zijn intrede in de wereld van Fritz Hansen combineert zijn passie voor design met zijn humanistische benadering van het bedrijfsleven. Kaiser, een geboren leider en motivator, heeft zich onderscheiden op het gebied van IT, telecommunicatie en ‘premium design’. Zijn tientallen jaren ervaring omvat een inherent begrip van de huidige behoeften van de klant in combinatie met een uitgebreid netwerk van belangrijke spelers op de wereldmarkten – en een alomtegenwoordig oog voor de ‘empowerment’ en professionele prestaties van de werknemers.”

Josef Kaiser behaalde in zijn geboorteland Zwitserland een diploma in Business Engineering en Mechanical Engineering en heeft in de loop der jaren deelgenomen aan ondernemersseminars en managementtrainingen. Kaiser is daarnaast een gepassioneerde zeiler en zijn recente verhuis naar Denemarken, waar hij nu samen met zijn vrouw woont, biedt hem gelegenheden genoeg om te varen.

Fritz Hansen, een Deens merk opgericht in 1872, ontwerpt en vervaardigt meubels, lampen en accessoires. De wereldleider met een passie voor schoonheid, kwaliteit en vakmanschap staat voor een moderne Scandinavische levensstijl en werkt samen met visionaire kunstenaars, designers en architecten uit de hele wereld. Zo deed het merk al een beroep op het talent van onder meer Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Hans J. Wegner, Piero Lissoni en Poul Kjærholm.

fritzhansen.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie