Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Online presentatie examenwerkstukken

,

Online presentatie examenwerkstukken

Delen

Examenstudenten van het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam en Rotterdam sluiten normaal gesproken hun opleiding af door hun werk te presenteren tijdens de eindexamenexpo. Vanwege het corona-virus is er dit jaar geen fysieke expo, maar een online expo. Dat meldt het opleidingsinstituut in een schrijven aan de relaties.

“Iedereen kan vanuit huis de prachtige creaties van de eindexamenkandidaten bekijken”, aldus de woordvoerder. “De studenten laten hun werk zien door middel van foto’s, schetsen, 3D-tekeningen en via Virtual Reality en Augmented Reality. Zo komen de creaties echt tot leven.”

Online is onder meer de afstudeeropdracht van Romy Blijleven te bewonderen. Zij studeert af met een opnieuw ingericht restaurant, die nu via virtual reality te bekijken is. “Ik vind het een leuk alternatief om in een online expo mijn werk te laten zien. Ik heb een restaurant in Hoofddorp opnieuw ingericht. Het moest van een bruin ouderwets café naar een restaurant met veel sfeer, uitstraling en meer gericht op jongeren.”

Stijn Wiering volgt de opleiding meubelmaker niveau 4 en heeft gekozen voor de afstudeerrichting botenbouw. Hij presenteert zijn boot in de online expo via augmented reality. De boot kan dus in elke woonkamer komen te staan. “Ik vind het erg jammer dat er geen fysieke expo is. Maar toch leuk dat mijn ontwerp van mijn boot toch online te zien is. Ik heb de boot alleen gemaakt, dus de boot moest niet te lang worden. De boot is relatief kort, maar heeft wel veel capaciteit omdat de boot zo bol is!”

Ook opvallend is het werk van interieuradviseur Myrna Melters. “Ik heb een restaurant ontworpen in een voormalig kerkgebouw. Het uitgangspunt hierbij is duurzaamheid. Zo is het restaurant deels zelfvoorzienend door een eigen binnen-daktuin en is gemeubileerd met tweedehands designerstoelen. Al het verf dat gebruikt is voor dit project is ecologisch, duurzaam en van een hoogwaardig verf label waar ze voor elke vijf liter verkochte verf één iemand op een duurzame manier van schoon drinkwater kunnen voorzien. Er is een ‘vertical garden’ toegevoegd, en deze absorbeert ongeveer 150 kilogram netto CO2 per jaar.”

https://expo.hmcollege.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand