Home > Branche > Nieuws > Reuzegloeilampen in Groningen

,

Reuzegloeilampen in Groningen

Delen

Het Groninger Museum laat deze zomer de installatie ‘From the Sky’ zien, die de Nederlandse ontwerper Pieke Bergmans (Sprang-Capelle, 1978) speciaal voor het museum maakte.

Bergmans neemt in het werk alledaagse voorwerpen als uitgangspunt en transformeert deze tot eigenaardige objecten. Zo spelen in ‘From the Sky’ zogenaamde ‘Light Blubs’ [sic] de hoofdrol: misschien wel de grootste gloeilampen ter wereld.

Bergmans onderzoekt in ‘From the Sky’ de spanning tussen kunstobject en gebruiksvoorwerp. “De speciale lampen zijn door professionele glasblazers tot hun maximale formaat geblazen en hebben niet meer de klassieke peervorm”, aldus een woordvoerder van het Groninger Museum. “Toch past er gewoon een LED-lampje in, waardoor ze wel functioneel zijn.”

‘From the Sky’ is in de maanden juli en augustus te zien in het Groninger Museum, als onderdeel van de presentatie van de museumcollectie in het De Lucchi-paviljoen. Het museum heeft het werk bijna 10 jaar geleden aangekocht en is trots het nu weer een podium te kunnen geven.

www.groningermuseum.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie