Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Succesvol webinar over creativiteit

Succesvol webinar over creativiteit

Delen

Creativiteit & Vitaliteit, hoe stimuleer je dat? Dat was het thema van het webinar dat afgelopen week werd gehouden. Op 23 juni hield Kitty de Groot haar aanvankelijk voor Design District geplande lezing in een digitale omgeving.

Kitty de Groot is een ontwerper/interieurdocent/publicist die gewend is aan volle zalen. Dus in die zin was het even wennen, vorige week dinsdag. Maar uiteindelijk overheerst natuurlijk de inhoud, en die zit wel ‘snor’ bij De Groot. Ze sprak voor een ‘digitaal publiek’ over de wijze waarop je creativiteit & vitaliteit in de werk- en leeromgeving kunt stimuleren.

“Een online webinar waarin offline interactie wordt aanbevolen om de creativiteit te bevorderen”, zegt ze over het succesvolle webinar. “Het is de interactie met elkaar en het vreemde wat ons op nieuwe gedachten brengt.” Lang overheerste de gedachte dat creativiteit zich niet laat organiseren. “Maar daar is een inhaalslag in gemaakt.”

In de webinar gaf De Groot een weergave van hoe de omgeving het creatieve proces kan stimuleren. “Zoals aangetoond in vele verschillende wetenschappelijke onderzoeken: Doorbreek het vaste patroon, stimuleer kruisbestuiving, wissel concentratie met ontspanning af, laat het experiment toe en bied genoeg mogelijkheden om ideeën op te schrijven, vanuit verschillende perspectieven te bekijken en verder te ontwikkelen.”

Creativiteit en vitaliteit worden volgens De Groot steeds belangrijker om je als organisatie te onderscheiden, om wendbaar en slagvaardig te blijven in de maatschappij van nu.
“Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer organisaties kijken hoe ze hun teams vanuit huisvestingsoogpunt kunnen ondersteunen in het creatieve proces en in het agile werken.”

Aan de hand van vele referentievoorbeelden, geïnterviewde experts, wetenschappelijke publicaties, aangevuld met eigen ervaring in het lesgeven in en het uitvoeren van het creatieve proces, gaf de Groot haar publiek inzichten, tips en inspiratie mee. De lezing werd georganiseerd door Office Academy. Voor dit opleidingsinstituut verzorgt De Groot verschillende werksessies en professionele trainingen over onderwerpen als Interieur & creativiteit, Interieur als strategisch bedrijfsmiddel, Interieur en beleving: identiteit & cultuur en Welzijn en vitaliteit.

www.officeacademy.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie