Home > Productnieuws > Verlichting > Signify investeert in ‘desinfectie-licht’

Signify investeert in ‘desinfectie-licht’

Delen

Signify – het voormalige Philips Lighting – investeert om zijn portfolio van UV-C-verlichting uit te breiden om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar desinfectie. Met het licht kan onder meer de verspreiding van het coronavirus worden tegengegaan (zie ook dit artikel).

“Door de capaciteit te verhogen en het UV-C-assortiment uit te breiden, zorgt Signify voor de veiligheid van de mensen in een wereld die zich aanpast aan het nieuwe normaal”, aldus een woordvoerder van het bedrijf. “De UV-C-verlichting is beproefd en betrouwbaar als een effectief desinfectiemiddel. Dit is onlangs gevalideerd in een laboratoriumtest van de Boston University, waaruit blijkt dat de UV-C-lichtbronnen van Signify het virus dat COVID-19 veroorzaakt binnen enkele seconden inactiveren. Dit is cruciaal omdat organisaties nu op zoek zijn naar manieren om hun activiteiten voort te zetten en diensten te verlenen in een veilige omgeving.”

 

Signify’s nieuw assortiment UV-C-producten omvat armaturen en kamers voor een breed scala aan professionele toepassingen. “We hebben 12 families van UV-C-armaturen geïntroduceerd die speciaal zijn ontworpen om lucht, oppervlakken en voorwerpen te desinfecteren. Deze producten zijn gericht op verschillende klantsegmenten, variërend van kantoren, scholen, sportscholen, winkels, magazijnen tot openbaar vervoer”, stelt Harsh Chitale, hoofd van Signify’s Digital Solutions Division.

Een onderdeel van het assortiment zijn UV-C-armaturen, die volgens Signify ideaal zijn voor grondige desinfectie van oppervlakken in kantoren, scholen en toiletten. “Ze zijn uitgerust met sensoren en besturing om ervoor te zorgen dat ze alleen werken als er geen mensen en dieren aanwezig zijn. Andere producten zijn mobiele, vrijstaande UV-C-armaturen om in een hotelkamer te plaatsen of om oppervlakken te ontsmetten in het openbaar vervoer, zoals bussen en treinen.”

 

Voor de desinfectie van voorwerpen lanceert Signify een reeks veilige en snel te gebruiken UV-C-desinfectiekamers. Deze kamers worden gebruikt in kantoren en overheidsgebouwen om in enkele seconden badges, telefoons, tassen, laptops en portefeuilles van bezoekers te desinfecteren. “In winkels zijn ze ideaal voor het desinfecteren van geretourneerde artikelen, brillen of kleding uit paskamers.”

 

Als aanvulling op zijn portfolio verwierf Signify onlangs de activa van Germicidal Lamps & Applications (GLA), een klein, in Nederland gevestigd bedrijf met uitgebreide expertise op het gebied van UV-C-desinfectie. De deal omvat de portfolio van GLA voor UV-C-desinfectie van de bovenlucht in gesloten ruimten en een diepgaande kennis van de toepassingen.  “Dankzij de middelen en knowhow die we van GLA hebben verworven, versnellen we de ontwikkeling van ons stappenplan voor UV-C-systemen die de bovenlucht in gesloten ruimten desinfecteren. We zijn van plan om deze producten binnenkort over de hele wereld beschikbaar te stellen”, aldus Paul Peeters, hoofd van Signify’s Digital Solutions Europe.

 

De armaturen voor desinfectie van de bovenlucht kunnen worden gebruikt met mensen aanwezig in de ruimte, omdat ze op een hoogte worden geïnstalleerd die, in combinatie met afscherming en optiek, blootstelling aan de UV-C-lichtbron voorkomt. “De lucht in het bovenste deel van de ruimte wordt voortdurend gedesinfecteerd met UV-C-straling en natuurlijke convectie van de luchtstroom in de ruimte. Hierdoor zijn deze armaturen ideaal voor gebruik in scholen, kantoren, sportscholen, winkels en andere drukbezochte ruimten.”

www.signify.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie