Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Onzekerheid over Orgatec houdt aan

Onzekerheid over Orgatec houdt aan

Delen

We leven in onzekere tijden. En dat geldt zeker ook voor de Orgatec. Hoewel de belangrijke internationale beurs voor projectmeubilair nog steeds op de agenda staat – van 27 tot en met 31 oktober – lijkt het allesbehalve zeker dat het tweejaarlijkse evenement daadwerkelijk doorgang kan vinden.

Op de site van de Orgatec wordt getracht van de nood de deugd te maken. Hier staat te lezen dat de beurs de mogelijkheid biedt om gezamenlijk na te denken hoe ‘het nieuwe normaal’ vorm te geven is. Maar voor een – inderdaad zeer relevante en interessante – uitwisseling over dit thema zijn natuurlijk wel bezoekers en exposanten nodig. En daar wrikt (onder meer) de schoen.

Als we alleen al naar Nederland kijken is de bereidheid om naar Keulen te reizen niet heel groot. Bij branchevereniging VIP leefden eerder al de nodige scrupules, maar ook vanuit bedrijven die eerder nog positiever waren, zoals VEPA x Drentea (zie dit bericht), zijn nu andere geluiden te horen. Voorts horen we van verschillende buitenlandse bedrijven eveneens dat de Orgatec dit jaar niet aangedaan zal worden, als exposant noch als bezoeker.

Eén van de stenen des aanstoots is de verplichting mondkapjes te dragen op de beurs. Voor velen is het dragen van een mondkapje op hét tweejaarlijkse communicatiemoment een brug te ver. En dan is er nog de bestuurlijke onzekerheid. Hoewel de Orgatec-organisatie aangeeft dat zij vanuit de deelstaat Nordrhein Westfalen toestemming heeft om de beurs te laten doorgaan, is er op dit moment geen 100 procent zekerheid. En dat is voor potentiële exposanten niet bepaald een pré.  Ga je veel geld en tijd steken in het voorbereiden van een evenement waarvan je niet weet of het uiteindelijk wel doorgaat (en waarvan je al helemaal niet weet of er wel voldoende bezoekers op af zullen komen)? De vraag stellen is hem beantwoorden.

www.orgatec.de

 

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie