Home > Overig nieuws > Bedrijfsleven pleit voor herstel gebaseerd op duurzaamheid

Bedrijfsleven pleit voor herstel gebaseerd op duurzaamheid

Delen

Ruim tweehonderdvijftig bedrijven hebben de verklaring ‘Dutch businesses endorse sustainability in COVID-19 recovery’ getekend, waarin zij pleiten duurzaamheid als hoeksteen te nemen voor de corona-herstelplannen.

Jan Peter Balkenende, voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC), overhandigde de verklaring op 19 juni aan minister Kaag, op de dag dat de Europese Raad zich over het COVID-19 herstelplan buigt. De verklaring is op initiatief van de Dutch Sustainable Growth Coalition opgesteld in samenwerking met Global Compact Nederland, MVO Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken en VNO-NCW.

“Ondanks de ongekende crisis die ons allemaal raakt, mogen we de grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, armoede en ongelijkheid niet vergeten”, stelt Jan Peter Balkenende. “Bij de besteding van het geld uit de grote herstelfondsen die nu worden ingericht, kunnen de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties leidraad zijn. Ik ben blij verrast dat binnen een paar dagen zoveel Nederlandse bedrijven zich achter de verklaring hebben gesteld. En het aantal aanmeldingen loopt nog steeds door. Dat wijst op een enorm commitment voor duurzaam herstel en een betere samenleving.”

Op de lijst is een serie ‘bekenden’ uit de projectinterieurbranche te vinden. Zo behoren Vepa x Drentea, Ahrend, Velux, Leolux, Interface en Signify tot de ondertekenaars. Gezien de inspanningen van deze bedrijven is dat begrijpelijk. Opvallend is dat ook bedrijven die op het oog minder druk zijn met duurzaamheid meedoen aan het initiatief. Meest in het oog springend wat dat betreft is wellicht de KLM. Topman Pieter Elbers zegt in een reactie dat de KLM al 15 jaar in de top 3 van de Dow Jones Sustainability Index staat. “Ook in deze moeilijke tijd zal KLM de uitdagingen die klimaatverandering met zich meebrengt niet uit het oog verliezen. Het terugbrengen van CO2-uitstoot door inzet van nieuwe, efficiëntere vliegtuigen en gebruik van sustainable aviation fuel is en blijft een van de belangrijkste pijlers van onze duurzaamheidsstrategie.” Of het verhogen van de prijs van vliegtickets en het pleiten voor het belasten van brandstof ook deel uitmaakt van de duurzaamheidsstrategie van de KLM vermeldt het citaat niet.

Vind de totale lijst van ondertekenaars hier. Ondertekenen is overigens nog steeds mogelijk, via [email protected].

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie