Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Gispen geeft ‘duwtjes in de goede richting’

,

Gispen geeft ‘duwtjes in de goede richting’

Delen

Hoe zorg je voor een veilig en corona-vrij kantoor? Volgens Gispen is het mogelijk om medewerkers ‘duwtjes in de goede richting te geven’. Sleutelwoord: ‘nudging’.

“‘Nudging’, ofwel het beïnvloeden van onderbewust gedrag, vindt al langer plaats in de werkomgeving”, aldus Gispen. “Bijvoorbeeld om beweging en staand werken te stimuleren. De ervaring die we met nudging hebben opgedaan, kunnen we nu goed gebruiken om te stimuleren dat men voldoende afstand houdt om het risico op besmetting te verminderen.”

De bedoelde ‘duwtjes in de goede richting’ kunnen op verschillende manieren gegeven worden. “Routeaanwijzingen, stickers met pictogrammen en heldere bewegwijzering op vloeren, wanden en schermen helpen herinneren aan hygiënische maatregelen en stimuleren onbewust goed gedrag bij uw medewerkers.”

Volgens Gispen heeft ‘nudging’ een bewezen invloed. “Met ingrepen in de inrichting, inzet van motivatieapps, keuze bieden tussen ‘goed’ en ‘beter’ kun je nieuw gedrag blijvend aanleren”, aldus interieurarchitect Carola van de Bilt, die een intern onderzoek uitvoerde bij Gispen naar de effecten van ‘nudging’. “In ons onderzoek bleken de effecten van één week ‘Workplace Nudging’ na zeven weken nog steeds goed zichtbaar. Nudging lijkt dus een positieve gedragsverandering teweeg te kunnen brengen – ook op de langere termijn.”

Gispen is overigens natuurlijk niet de enige partij die zich bezighoudt met nudging. De term is de laatste jaren aan een gestage opmars bezig in de markt voor projectinrichting. Niet vreemd dus, dat onderzoeksconsortium Healthy Workplace het tot een belangrijke focus van werkplekonderzoek heeft gemaakt.

www.gispen.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie