Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Steelcase blij met LGBTQ+-uitspraak

,

Steelcase blij met LGBTQ+-uitspraak

Delen

Deze week besliste het Amerikaanse Hooggerechtshof dat homoseksuele en transgender werknemers dezelfde rechten hebben als ieder ander. Bij de Amerikaanse projectmeubelproducent Steelcase is men er blij mee.

“Het was een belangrijke beslissing”, laat de onderneming weten via een twitter-bericht. “En nog belangrijker: het was de juiste beslissing. We ondersteunen en vieren deze overwinning met onze medewerkers en hun families.”

Dankzij de meerderheidsuitspraak van het Hooggerechtshof – met 6 tegen 3 stemmen – is de zogenoemde ‘Civil Rights Act’ uit 1964 ook van toepassing verklaard op LGBTQ+-medewerkers. Werkgevers kunnen mensen niet ontslaan op basis van hun seksuele oriëntatie.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie