,

Gispen op Soestdijk

Delen

Paleis Soestdijk is onlangs voorzien van Gispen-meubilair. Dat meldt de inrichter in een persbericht. In de Oranjerie van het paleis zijn sinds deze week Gispen-producten te vinden. Ook de bioscoop wordt helemaal ingericht met de meubels van deze fabrikant.

“De historische band tussen Gispen en Paleis Soestdijk gaat terug naar de jaren ‘30 van de twintigste eeuw”, aldus een woordvoerder van de inrichter uit Culemborg. “Vandaag wordt een hernieuwde samenwerking beklonken om het Dutch Design van Gispen een podium te bieden op Paleis Soestdijk.”

Het is volgens Gispen geen toeval dat Paleis Soestdijk in de toekomst een podium wordt voor innovatie en ondernemerschap. “De geschiedenis van het landgoed staat bol van de vernieuwing op het gebied van technologie, architectuur en duurzaamheid waarvoor de inspiratie regelmatig in het buitenland werd opgedaan.”

Ondertekening van het contract door Maurits van Berckel, Commercieel Directeur Gispen en Frans van der Avert, Paleis Soestdijk I Made by Holland.

“Ook Gispen, opgericht in 1916, heeft een indrukwekkende geschiedenis wanneer we kijken naar producten in de wereld van design, innovatie en duurzaamheid. Elk ontwerp was innovatief, van de Giso verlichting tot de bekende 412 fauteuil. Een selectie van historische Gispen producten wordt nog steeds geproduceerd conform het originele design. Tegenwoordig creëert en produceert Gispen verrassende en duurzame oplossingen en producten voor werk-, zorg-, onderwijs- en hospitality-omgevingen.”

Paleis Soestdijk wordt de komende jaren gerenoveerd en krijgt een nieuwe bestemming als onafhankelijk podium voor ‘de kroonjuwelen van de Nederlandse maak-en kennisindustrie’. “Hier ervaren, vieren en delen we de successen van innovatief Nederland”, aldus Frans van der Avert, directeur Paleis Soestdijk I Made by Holland. “Gispen is een bedrijf dat mooi past binnen deze toekomst van Paleis Soestdijk. Een gerenommeerd en innovatief Nederlands merk dat zich sterk maakt voor duurzaam design. De Oranjerie is onlangs ingericht met Gispen designmeubels en dat maakt het nu een inspirerende ruimte waar wij bezoekers, relaties en partners ontvangen en kennis laten maken met de toekomst van Paleis Soestdijk. Maar het kan ook de locatie zijn voor een innovatie lab voor Nederlandse ontwerpers georganiseerd in nauwe samenwerking met Gispen. De filmzaal, met complete inrichting van Gispen, wordt gerestaureerd en kan in de toekomst gebruikt worden voor film programma’s over innovatie en de historie van het paleis.”

Maurits van Berckel, Commercieel Directeur Gispen – Frans van der Avert, Paleis Soestdijk I Made by Holland en Martijn Meijer, Business Manager Gispen.

Bij Gispen is men vanzelfsprekend ook in de nopjes met de samenwerking. Maurits van Berckel, Commercieel Directeur Gispen: “Fantastisch dat deze historische locatie wordt omgebouwd tot podium voor de Nederlandse maak- en kennisindustrie. Gispen ondersteunt dit initiatief ter bevordering van innovatie en vooruitgang van harte. Want kennis delen en krachten bundelen maakt voortgang mogelijk. En dat is voor verduurzaming en behoud van de Nederlandse maakindustrie essentieel.”

Overigens is dit niet de eerste maal dat Gispen ‘binnenkomt’ op Soestdijk. Al in 1937 heeft Gispen een bijdrage geleverd aan de woning van het kersverse bruidspaar Juliana en Bernard op Paleis Soestdijk. Juliana raakte tijdens haar studie in Leiden bevriend met Nelke Clay, de latere echtgenote van de zakelijk directeur van Gispen. Voor de inrichting op Soestdijk werd kort daarop een grote bestelling bij Gispen werd gedaan. Lampen, bureaus, fauteuils, een medicijnkast, een windroos én de complete inrichting van de bioscoopzaal. Ook na 1945 werden er nog regelmatig bestellingen geplaatst bij Gispen voor diverse vertrekken van Paleis Soestdijk. In die zin past de huidige samenwerking helemaal in een historische traditie.

www.gispen.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand