Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Red Dot voor Velux

,

Red Dot voor Velux

Delen

De Step-oplossing, het nieuwste type Velux modulaire lichtstraten van Velux Commercial heeft de Red Dot Award 2020 gewonnen in de categorie ‘Productdesign’, dankzij de uitmuntende ontwerpkwaliteit.

“We zijn uiteraard zeer vereerd dat de internationale vakjury ons dit prestigieuze kwaliteitskeurmerk voor uitmuntend productdesign heeft toegekend,” zegt David Briggs, CEO van de Velux Groep. “Onze producten zorgen voor daglicht en frisse lucht om de levenskwaliteit van mensen in gebouwen te verbeteren. Dat is de basis van ons bedrijf en tot op de dag van vandaag nog steeds onze drijfveer. Met het Red Dot-label kunnen we meer bewustzijn creëren over de kwaliteit van onze producten, in dit geval de Step-oplossing van Velux modulaire lichtstraten, en ons merk in verband brengen met goed productdesign.”

Zoals de naam al aangeeft, heeft de nieuwe Velux Step-oplossing een trapsgewijze structuur. Meerdere rijen lichtstraten worden onderling verbonden om een groot glazen dak te creëren. De oplossing wordt gekenmerkt door een minimalistisch ontwerp, een coherente en esthetische structuur en slanke steunbalken.

“We hebben de VELUX Step-oplossing ontworpen om onze klanten een oplossing te bieden waarbij er maximaal daglicht binnenvalt door grote glazen oppervlakken”, legt Eric Gobes, Regional Sales Director van VELUX Commercial uit. “Nu hebben we niet alleen modules die naast elkaar gemonteerd zijn, maar bieden we ook deze unieke trapsgewijze structuur. Door deze manier van bevestigen liggen de modules dichter tegen elkaar. De gootstukken zorgen voor een waterdichte oplossing in het elegante ontwerp.”

De Step-oplossing is speciaal ontworpen voor openbare en utiliteitsgebouwen, zowel voor nieuwbouw als renovatieprojecten.

In 2020 werden meer dan 6.500 producten van ontwerpers en bedrijven uit 60 landen ingezonden voor deze competitie. “De winnaars van de Red Dot Award hebben bewezen dat ze uitstekende producten hebben gecreëerd die een prijs verdienen. De jury werd niet alleen overtuigd door de esthetische waarde, maar ook door de ongeëvenaarde functionaliteit. De winnaars van de Award creëren nieuwe maatstaven binnen hun sector. Ik wil hen van harte feliciteren met hun succes”, aldus prof. dr. Peter Zec, oprichter en CEO van Red Dot.

www.veluxcommercial.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie