Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Meubelbeurs Brussel gaat door

Meubelbeurs Brussel gaat door

Delen

De Meubelbeurs in Brussel gaat door. Dat wil zeggen: als de huidige licht positieve trend zich doorzet, zal het evenement ‘gewoon’ plaatsvinden in november van dit jaar. “De Meubelbeurs Brussel staat nog altijd gepland van 8 tot en met 11 november 2020 en we stellen alles in het werk om de beurs op een even vlotte en gemoedelijke manier te laten verlopen zoals je dat van ons gewend bent”, aldus een woordvoerder.

De sector – en de rest van de economie – heeft zoals u weet een behoorlijke periode geheel stilgelegen. “Ons team heeft ondertussen van thuis uit  doorgewerkt om de volgende editie voor te bereiden”, aldus de woordvoerder van de Brusselse beurs.  “De interesse van exposanten blijft ondanks de moeilijke omstandigheden groot, zowel van bestaande als van nieuwe.”

Dat het geen beurs zoals een andere wordt staat wel al vast. “Samen met onze partners en de overheid bekijken we welke bijkomende maatregelen we kunnen nemen om je bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zonder daarom ons gezellig karakter overboord te gooien; achter onze mondmaskers ontvangen we je nog steeds met de glimlach.”

Meubelbeurs Brussel wordt volgens de woordvoerder de eerste grote Europese meubelbeurs na de lockdown. Dat betekent dat men er in Brussel vanuit gaat dat de Orgatec in Keulen – die nog altijd op de rol staat voor 27 tot en met 31 oktober – toch niet doorgaat (we houden u hierover op de hoogte). “Na maanden digitaal contact wordt het uitkijken om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten. Gelukkig is een B2B-beurs geen overrompeling, waardoor we de afstandsregels makkelijk kunnen respecteren.”

Brussels Expo – de eigenaar van de hallen waar de Meubelbeurs Brussel doorgaat – gaat de coronacrisis te lijf door de volledige oppervlakte uit te rusten met een kiemdodend luchtzuiveringssysteem. Een wereldprimeur, aldus de woordvoerder. “Wij hebben besloten om al onze ruimten uit te rusten met een UV-C-zuiveringsinstallatie die ziektekiemen kan doden”, legt CEO van Brussels Expo Denis Delforge uit. “Deze nieuwe technologie wordt ook gebruikt om ziekenhuiskamers en operatiekwartieren te ontsmetten. Met die beslissing gaan we een verbintenis van formaat aan: zorgen voor optimale gezondheidsomstandigheden voor alle bezoekers.” Deze voorzorgsmaatregel versterkt de maatregelen die verplicht zijn voor de sector (het gebruik van mondmaskers, ontsmettingsgel, de beperking en organisatie van bezoekersstromen, enzovoort).

www.meubelbeurs.be

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie