Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Werken we binnenkort in het ‘habitoor’?

Werken we binnenkort in het ‘habitoor’?

Delen

We hebben het hier al vaker opgemerkt: de huidige corona-crisis maakt in de wereld van de werkomgeving de nodige creativiteit los. Neem interieurarchitect Casper Schwarz. Hij voorspelt het ‘habitoor’.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=gXvNkhcA2EU&feature=emb_logo

“Het ‘Kantoor’ is zojuist overleden”, schrijft hij met enig gevoel voor overdrijving. “Het heeft een virus opgelopen en na een ziekbed van amper 3 maanden hebben we massaal afscheid genomen. Werkend Nederland heeft in dezelfde 3 maanden een sprong van 10 jaar evolutie gemaakt en bedacht dat het werken op kantoor niet langer de basis vormt.”

Volgens de interieurarchitect zijn ‘we’ allemaal heel erg enthousiast over thuiswerken. “Thuiswerken, zelf je dag indelen en online vergaderen blijkt beter inpasbaar dan we dachten. Vrije tijd en werk lopen opeens als vanzelf door elkaar en zelf verantwoordelijkheid nemen voor output doen we graag. En dan volgt de vraag “Wat waren we al die jaren aan het doen?” Als er één moment is om onze woon-, werk- en leefwijze te herzien dan is dat nu. Met een nieuwe vorm van bedrijfshuisvesting. Het Kantoor is overleden, het Habitoor is geboren.”

Het is niet helemaal duidelijk op basis van welke gegevens Schwarz zijn nogal boude voorspellingen precies doet. Maar duidelijk is wel dat de interieurarchitect – net als vele anderen – de afgelopen maanden in ieder geval niet stil heeft gezeten. Het adagium ‘never waste a good crisis’ heeft ook in onze sector breed ingang gevonden. In de komende jaren zal blijken welke ideeën levensvatbaar zijn en wat moet worden afgeboekt als een sympathieke losse flodder.

https://casperschwarz.com/latest_news/het-habitoor/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand