Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Nieuwe designroute in Amsterdam

Nieuwe designroute in Amsterdam

Delen

In Amsterdam is een nieuwe designroute in het leven geroepen. Met ‘GLUE amsterdam connected by design’ heeft de stad weer een driedaagse designroute voor Amsterdamse ontwerpers, architecten, merken, showrooms, galeries, academies, en andere creatieven.

“Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september 2020 lijmt GLUE letterlijk [sic] partijen uit de bloeiende Amsterdamse designscene aan elkaar”, aldus een woordvoerder. “Deelnemers op verschillende locaties in het ontwerpveld openen hun deuren voor collega’s en designliefhebbers – van startende en gerenommeerde ontwerpers tot kennisinstituten en van merkenshowrooms tot het Stedelijk Museum Amsterdam.”

GLUE is een initiatief van Janine de Jong, Guus van Maarschalkerweerd en David Heldt die met de nieuwe designroute de sector beter wil verbinden en vindbaar maken. “We misten al jaren de verbinding tussen de partijen in de creatieve sector, tussen de bruisende creatieve scene en de verschillende locaties in de stad. We komen mooie inspirerende plekken tegen waarvan we ons afvragen waarom we ze nog niet kenden”, zegt medeoprichter David Heldt. “GLUE brengt de soms verborgen designparels die de stad draagt voor het voetlicht en rijgt alle designkralen aan elkaar.”

De designroute komt volgens de initiatiefnemers tegemoet aan de sector die letterlijk kan laten zien wat het in huis heeft, en aan het designminnende publiek dat behoefte heeft aan creativiteit en inspiratie. “In de ‘anderhalvemetersamenleving’ waarin we voorlopig nog zullen moeten leven is GLUE, met een breed over de stad uitgewaaierde designroute, het ideale event in coronatijd.”

De creatieve locaties worden letterlijk in kaart gebracht: broedplaatsen, individuele ontwerpstudio’s, showrooms, galeries en musea krijgen een stip op de stadskaart zodat ze voor iedereen makkelijk vindbaar zijn. De initiatiefnemers verwachten van de deelnemers dat ze niet alleen hun deuren openen, maar dat ze iets creatiefs, spectaculairs en relevants te organiseren, zoals een lezing, overzichtsexpositie, workshop of netwerkborrel. “Om nieuwe verbindingen en samenwerkingen te stimuleren en iedereen de kans te geven zich te presenteren, krijgen ook startende ontwerpers en designers van buiten Amsterdam, de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier aan te haken. Grote partners met extra ruimte zoals hotels, showrooms en broedplaatsen, kunnen een GLUE HUB worden wanneer ze meer dan drie externe ontwerpers expositieruimte bieden. Zo hebben onder andere het Lloyd Hotel en Founding Partner Design Post Amsterdam zich als hub beschikbaar gesteld.”

GLUE vindt plaats op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september 2020. De ‘Grand Opening Night’ is op donderdag 17 september 2020 in het Stedelijk Museum Amsterdam.

www.glue.amsterdam

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie