Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > HEMA Design Contest van start

HEMA Design Contest van start

Delen

Het rommelt bij HEMA. Maar dat weerhoudt het warenhuisconcern er niet van om de dertigste editie van de HEMA Design Contest te houden. De wedstrijd speelt volgens HEMA in op de nieuwe realiteit.

“Na 5 jaar is de ontwerpwedstrijd van HEMA weer terug”, aldus een woordvoerder. “De opdracht speelt deze keer in op de nieuwe realiteit, waar de thuisomgeving belangrijker is dan ooit. Daarom is HEMA op zoek naar een slimme én duurzame oplossing om het leven thuis beter, leuker en makkelijker te maken. Dit jaar is de wedstrijd niet alleen open voor studenten, maar voor iedereen met affiniteit voor design.”

Tijdens de 30ste editie is de inschrijving voor iedereen met affiniteit voor design open. Daarnaast is de HEMA design contest ook onderdeel van het lesprogramma van de Technische Universiteit Delft, Willem de Kooning Academie Rotterdam en Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Studenten krijgen de mogelijkheid om een ontwerp te maken, waar ze vervolgens ook studiepunten voor ontvangen. ‘’Wij zijn ontzettend trots dat onze design contest onderdeel is van het lesprogramma van vooraanstaande designinstituten in Nederland. We willen hiermee jong talent een kans beiden om al vroeg in hun carrière na te denken over duurzame en innovatieve oplossingen die voor een breed publiek interessant kan zijn.’’ Aldus Fabeel Butt, Innovatie Manager HEMA.

Naast een juryprijs wordt er dit jaar ook een publieksprijs uitgereikt. Eind september vindt de grote finale plaats op het hoofdkantoor van HEMA in Amsterdam. De designers krijgen dan de kans om hun design te presenteren aan de jury. Wie dit jaar in de jury zal plaatsnemen wordt op een later moment bekend gemaakt. Uiteindelijk ligt het winnende ontwerp in 2021 bij HEMA in de winkels.

Op woensdag 20 mei opende de inschrijving en in september vindt de finale plaats op het hoofdkantoor van HEMA in Amsterdam.

hema.nl/design/designcontest

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand