Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Ventura moet stoppen

Ventura moet stoppen

Delen

Slecht nieuws uit de designwereld: organisatiebureau Ventura Projects moet stoppen. De coronacrisis blijkt een te grote aanslag op de financiële draagkracht van de organisatie.

Het Brabants provinciebestuur – die cultuur beschouwt als niet meer dan vrijetijdsbesteding – zal er waarschijnlijk geen traan om laten. Maar voor de designgemeenschap – en vele anderen – is het een kleine ramp: als gevolg van de coronacrisis moet Ventura Projects noodgedwongen stoppen met de activiteiten. De verplaatsing van de Salone del Mobile naar volgend jaar is voor het organisatiebureau financieel niet te bolwerken.

Ventura Projects heeft zich 10 jaar lang ingezet voor het promoten van innovatief design. Oprichter en art director Margriet Vollenberg moet met leedwezen meedelen dat die activiteiten niet langer doorgang kunnen vinden. Designers en andere betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de beslissing.
Op 29 april deed Ventura Projects nog mee aan het Virtual Design Festival van designsite Dezeen. Naar nu blijkt is het de laatste stuiptrekking van het bureau geweest. In hoeverre overheden bereid zijn om deze kleine maar essentiële speler in de Nederlandse design-infrastructuur te ondersteunen valt te bezien. Vanuit Brabant – met Eindhoven toch ook knooppunt van de Nederlandse designwereld – valt momenteel in ieder geval niet veel heil te verwachten. Daar is men klaarblijkelijk te druk om het hoofd te buigen voor een kleine groep geradicaliseerde agrariërs.

www.venturaprojects.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand