Home > Branche > Hybride werken > Onderzoek naar slaap en welzijn in tijden van Corona

, , ,

Onderzoek naar slaap en welzijn in tijden van Corona

Delen

Op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) doen dr. ir. Luc Schlangen en dr. ir. Karin Smolders onderzoek naar het meten van slaap, daglicht  en welzijn in tijden van Corona. Dat meldt de NSVV.


Belangstellenden wordt gevraagd een eenmalige 20-25 minuten durende vragenlijst in te vullen. “Doel en nut van het onderzoek is het meten van slaap en welzijn in tijden van Corona”, aldus een woordvoerder. De enquete is hier in te vullen: https://www.surveymonkey.com/r/Slaap_Welzijn_Corona

Sinds enige jaren is bekend dat er een rechtstreeks verband is tussen de slaapbehoefte van mensen en de hoeveelheid licht die gedurende de dag op hun ogen valt. Sedert het bekend worden van dit aantoonbare verband is in de lichtwereld de belangstelling voor slaaponderzoek, melatonine-aanmaak en andere gezondheidseffecten van licht sterk toegenomen.

Het onderzoek van de TU/e is overigens niet het enige wetenschappelijke onderzoek dat wordt uitgevoerd in deze vreemde tijden. Zo doet het Center for People and Buildings (CfPB) in Delft momenteel – met medewerking van onder meer TU/e, TU Delft en Aestate – onderzoek naar thuiswerken.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie