Home > Branche > Nieuws > Kostenreductie bij Tarkett

,

Kostenreductie bij Tarkett

Delen

Natuurlijk gaat de coronacrisis ook niet voorbij aan de vloerenindustrie. Fabrikant Tarkett gaat de komende periode daarom inzetten op verdere kostenreductie. Dat zei topman Fabrice Barthélemy onlangs bij de presentatie van de eerste kwartaalcijfers van 2020.

De netto-opbrengst daalde met 2,2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. Vooral in Europa is er met een opbrengst-reductie van 4,7 procent sprake van forse tegenwind. “We kenden een veelbelovend begin van 2020 maar de coronapandemie en de lockdown-maatregelen hebben het resultaat gedrukt”, aldus de Tarkett-CEO. Het bedrijf heeft natuurlijk volop ingezet op de veiligheid van het eigen personeel en de relaties. “Dankzij de flexibiliteit van onze mensen hebben we het service-niveau richting de klanten weten te handhaven”, aldus Barthélemy.

Gedurende de komende periode zal dit een belangrijke focus blijven. Daarnaast wordt getracht de economische schade te verzachten door waar mogelijk kosten te reduceren. “We hebben al eerdere periodes van economische tegenwind gekend”, aldus de topman. “Ik ben ervan overtuigd dat we een blijvend sterke positie hebben en kunnen profiteren zodra de markt weer gaat groeien.”

www.tarkett.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand