InteriorWorks lanceert Veiligterugnaarkantoor.nu

De oplossingen voor het ‘anderhalvemeterkantoor’ buitelen plotseling over elkaar heen. Ook InteriorWorks doet een duit in het zakje. Het bedrijf uit Amsterdam lanceert Veiligterugnaarkantoor.nu.

“Elke werkgever is bezig met het zoeken naar een oplossing hoe medewerkers straks weer op kantoor kunnen werken in een anderhalvemetereconomie”, aldus een woordvoerder. “Maar hoe richt je de werkplekken zo goed mogelijk in zodat medewerkers weer op kantoor kunnen werken zonder extra gevaar te lopen op een coronabesmetting? In de voorbereiding hierop lanceert InteriorWorks uit Amsterdam Veiligterugnaarkantoor.nu waar ze met werkgevers meedenken om ze te ontzorgen en helpen te adviseren over de herindeling van het kantoor.”

Het maakt volgens de woordvoerder niet uit hoe groot of klein het bedrijf is ‒ InteriorWorks levert maatwerk per bedrijf. Via Veiligterugnaarkantoor.nu helpt InteriorWorks bij het herindelen van werkplekken, vergaderruimtes, restaurants en andere eet-/werkomgevingen. Via een quickscan brengt een interieurspecialist de aandachtsgebieden van verschillende ruimtes in kaart. Vervolgens koppelen ze daar tools aan die zowel de veiligheid, als het kantoorconcept borgen. “Ook de thuiswerkplek wordt hierin meegenomen.”

“Te denken valt aan een aangepaste indeling van de werkplekken, het plaatsen van scheidingselementen zoals bureauschermen en beplanting, alternatieve deuropeners, visuele aanwijzingen met een doordacht en compleet – signing en routingpakket en een speciaal ontwikkelde digitale tool de smart workplace app voor grote ondernemingen.”

De Smart Workplace app biedt volgens de woordvoerder ondersteuning in het creëren van overzicht in het aantal beschikbare werkplekken voor zowel werknemers als werkgevers. “Uniek is dat werkplekken op afstand kunnen worden gereserveerd en dat de (nog) beschikbare werkplekken visueel inzichtelijk worden gemaakt. Hiermee wordt voorkomen dat er teveel medewerkers naar kantoor komen. Daarnaast helpt het de medewerker om te bepalen of er thuis of op kantoor gewerkt kan worden.”

“In de anderhalvemetersamenleving betekent het dat je geen 100 procent bezettingsgraad meer op kantoor hebt en dat mensen hierdoor thuis moeten blijven werken. Om de thuiswerkers ook ergonomisch goed te laten functioneren en rugklachten te voorkomen biedt InteriorWorks ook de service aan om een fijne thuiswerkplek te creëren. Door kantoorstoelen op te halen van kantoor, nieuwe of tweedehands stoelen te leveren, hoeven mensen niet meer vanaf hun barkruk of eettafelstoel te werken. Hierdoor kunnen ze zowel thuis als op kantoor gezond en veilig werken.”

Veiligterugnaarkantoor.nu