Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > ‘Certificaat Anderhalve Meter Kantoor borgt nieuw werkprotocol’

,

‘Certificaat Anderhalve Meter Kantoor borgt nieuw werkprotocol’

Delen

CFP Green Buildings en SKG-IKOB ontwikkelden een erkenningsregeling voor organisaties die alle werkplekken, vergader- en verkeersruimtes hebben ingericht rekening houdend met anderhalve meter afstand.

“Op 100 procent van de ruimte die in gebruik is vrij bewegen, met minimaal anderhalve meter om je heen. Lukt dat, dan kan een organisatie het nieuwe onafhankelijke certificaat Anderhalve Meter Kantoor aanvragen”, aldus de organisaties in een persbericht.

Het certificaat maakt aantoonbaar dat kantoren volledig zijn aangepast aan de nieuwe regels en beschermt collega’s en bezoekers. De twee bedrijven hebben deze nieuwe erkenningsrichtlijn in nauwe samenwerking ontwikkeld in slechts anderhalve week tijd. “Het nieuwe onafhankelijke certificaat Anderhalve Meter Kantoor is bedoeld voor organisaties die alle werkplekken, vergader- en verkeersruimtes hebben ingericht rekening houdend met anderhalve meter afstand voor collega’s en bezoekers.”

De erkenningsregeling Anderhalve Meter Kantoor staat open voor alle partijen in Nederland, zodat meerdere organisaties erkend kunnen worden als certificeerder. Kantoren kunnen worden gecertificeerd door erkende organisaties zoals CFP Green Buildings. SKG-IKOB waarborgt de zorgvuldigheid en onafhankelijkheid. Overigens wordt in het schrijven van beide organisaties – en op de websites – nergens duidelijk welke concrete maatregelen genomen moeten worden om het certificaat te ontvangen.

“Door deze samenwerking zijn we tot een betrouwbare en onafhankelijke certificering gekomen die toegankelijk is voor iedereen”, zegt directeur Bram Adema van CFP Green Buildings niettemin. “Dit is van groot belang, zodat de economie zo snel mogelijk veilig kan opstarten.” SKG-IKOB directeur Bastiaan Benz voegt daar aan toe: “Het voordeel van ons gezamenlijke initiatief is dat we zeer snel een volwaardige regeling hebben kunnen ontwikkelen. Dat is bijzonder en tekent bovendien ons beider intentie organisaties concreet te ondersteunen bij de nieuwe zakelijke werkelijkheid.”

Wie positief is beoordeeld ontvangt het certificaat van erkenning. SKG-IKOB voert vanaf dat moment alle benodigde werkzaamheden uit voor de instandhouding ervan. Het erkende bedrijf meldt elk gebouw dat is beoordeeld en voldoet aan de anderhalve meter-eis. Met steekproeven controleert SKG-IKOB conform de eisen in de erkenningsrichtlijn. Een gevelbordje is het fysieke bewijs van erkenning voor elk aangemeld kantoorgebouw.

Bedrijven die willen controleren of ze voldoen aan de anderhalve meter-eis, kunnen aan de slag met de door CFP ontwikkelde app. “Bedrijven kunnen werkplekken inventariseren om te bepalen welke maatregelen nodig zijn om te voldoen aan de nieuwe maatregelen. Ook kan men eerder genomen maatregelen toetsen. Daarna kan men het erkende bedrijf inschakelen om het certificaat te verkrijgen.”

www.skgikob.nl
https://cfp.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie